Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стаття 62



1. Учасниками адміністративного процесу, крім осіб, які беруть участь у справі, є секретар судового засідання, судовий розпорядник, свідок, експерт, спеціаліст, перекладач.

Главу 6 КАСУ присвячено доказам у справах. Серед інших можна відзначити наступні статті:

Стаття 69. Поняття доказів

Стаття 70. Належність та допустимість доказів

Стаття 71. Обов’язок доказування

Глава 7 КАСУ регулює питання судових витрат. Наприклад, стаття 87 перелічує види судових витрат.

Не менш важливе практичне значення мають положення глави 8, які присвячені строкам у адміністративному судочинстві.

Стаття 99. Строк звернення до адміністративного суду

1. Адміністративний позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

2. Для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

3. Для захисту прав, свобод та інтересів особи цим Кодексом та іншими законами можуть встановлюватися інші строки для звернення до адміністративного суду, які, якщо не встановлено інше, обчислюються з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів та ін.

Стаття 100. Наслідки пропущення строків звернення до адміністративного суду

1. Пропущення строку звернення до адміністративного суду є підставою для відмови у задоволенні адміністративного позову за умови, якщо на цьому наполягає одна із сторін.

2. Якщо суд визнає причину пропущення строку звернення до суду поважною, адміністративна справа розглядається і вирішується в порядку, встановленому цим Кодексом.

4. Види проваджень в адміністративному судочинстві:

4.1. Провадження в суді першої інстанції (розділ 3 КАСУ)

Загальна характеристика провадження в суді першої інстанції наведено у розділі 3 КАСУ, який складається із статей шости глав. Більш детально зміст кожної глави буде розглянуто в рамках семінарських та практичних занять з цієї теми. А в лекції бачиться необхідним перелічити вказані глави:

Глава 1. ЗВЕРНЕННЯ ДО АДМIНIСТРАТИВНОГО СУДУ ТА ВIДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМIНIСТРАТИВНIЙ СПРАВI

Глава 2. ПIДГОТОВЧЕ ПРОВАДЖЕННЯ

Глава 3. СУДОВИЙ РОЗГЛЯД СПРАВИ

Глава 4. ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РОЗГЛЯДУ. ЗУПИНЕННЯ, ЗАКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВI

Глава 5. СУДОВI РIШЕННЯ

Стаття 158. Види судових рішень

1. Судове рішення, яким суд вирішує спір по суті, викладається у формі постанови.

2. Судове рішення, яким суд зупиняє чи закриває провадження у справі, залишає позовну заяву без розгляду або приймає рішення щодо інших процесуальних дій, клопотань, викладається у формі ухвали.

Глава 6. ОСОБЛИВОСТI ПРОВАДЖЕННЯ В ОКРЕМИХ КАТЕГОРIЯХ АДМIНIСТРАТИВНИХ СПРАВ

4.2. Апеляційне провадження (гл. 1 розділу 4 КАСУ)

Значну кількість важливих практичних положень адміністративного судочинства містить четвертий розділ КАСУ, який регламентує питання перегляду судових рішень. Цей розділ складають статті, що містяться у чотирьох главах. Вважаємо за необхідне розглянути окремі з них.

Глава 1. АПЕЛЯЦIЙНЕ ПРОВАДЖЕННЯ

Стаття 184. Суд апеляційної інстанції

1. Судом апеляційної інстанції в адміністративних справах є апеляційний адміністративний суд, у межах територіальної юрисдикції якого знаходиться місцевий адміністративний суд (місцевий загальний суд як адміністративний суд чи окружний адміністративний суд), що ухвалив рішення.

2. У випадку, визначеному частиною шостою статті 177 цього Кодексу, судом апеляційної інстанції є Вищий адміністративний суд України.

Стаття 186. Порядок і строки апеляційного оскарження

1. Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

2. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

3. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

4.3. Касаційне провадження (гл. 2 розділу 4)

Глава 2. КАСАЦIЙНЕ ПРОВАДЖЕННЯ

Стаття 210. Суд касаційної інстанції

1. Касаційна скарга подається безпосередньо до адміністративного суду касаційної інстанції.

2. Касаційна скарга на судові рішення подається протягом двадцяти днів після набрання законної сили судовим рішенням суду апеляційної інстанції, крім випадків, передбачених цим Кодексом, а в разі складення постанови в повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення постанови в повному обсязі.

4.4. Провадження з перегляду судових рішень

Верховним Судом України (гл. 3 розділу 4)

Глава 3. ПЕРЕГЛЯД СУДОВИХ РІШЕНЬ ВЕРХОВНИМ СУДОМ УКРАЇНИ

Стаття 235. Перегляд судових рішень Верховним Судом України

1. Верховний Суд України переглядає судові рішення в адміністративних справах виключно з підстав і в порядку, встановлених цим Кодексом.

Стаття 237. Підстави для подання заяви про перегляд судових рішень

1. Заява про перегляд судових рішень в адміністративних справах може бути подана виключно з мотивів:

1) неоднакового застосування судом (судами) касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, що потягло ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах;

2) встановлення міжнародною судовою установою, юрисдикція якої визнана Україною, порушення Україною міжнародних зобов'язань при вирішенні справи судом.

4.5. Провадження за нововиявленими обставинами (гл. 4 розділу 4)

Глава 4. ПРОВАДЖЕННЯ ЗА НОВОВИЯВЛЕНИМИ ОБСТАВИНАМИ

Стаття 245. Підстави для провадження за нововиявленими обставинами

1. Постанова або ухвала суду, що набрала законної сили, може бути переглянута у зв’язку з нововиявленими обставинами.

2. Підставами для перегляду судового рішення за нововиявленими обставинами є:

1) істотні для справи обставини, що не були і не могли бути відомі особі, яка звертається із заявою, на час розгляду справи;

2) встановлення вироком суду, що набрав законної сили, завідомо неправдивих показань свідка, завідомо неправильного висновку експерта, завідомо неправильного перекладу, фальшивості документів або речових доказів, що потягли за собою ухвалення незаконного або необґрунтованого рішення;

3) встановлення вироком суду, що набрав законної сили, вини судді у вчиненні злочину, внаслідок якого було ухвалено незаконне або необґрунтоване рішення;

4) скасування судового рішення, яке стало підставою для прийняття постанови чи постановлення ухвали, що належить переглянути;

5) встановлення Конституційним Судом України неконституційності закону, іншого правового акта чи їх окремого положення, застосованого судом при вирішенні справи, якщо рішення суду ще не виконано.

3. Перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами в разі прийняття нових законів, інших нормативно-правових актів, якими скасовані закони та інші нормативно-правові акти, що діяли на час розгляду справи, не допускається, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність фізичної особи.

5. Виконавче провадження в адміністративному судочинстві (розділ 5 КАСУ) – детально у матеріалах лекції № 6 щодо виконавчого провадження

Більш детально ці питання будуть розглянуті у наступній лекції, а на даний час доцільно навести лише окремі положення щодо змісту:

Розділ V. ПРОЦЕСУАЛЬНI ПИТАННЯ, ПОВ’ЯЗАНI З ВИКОНАННЯМ СУДОВИХ РIШЕНЬ В АДМIНIСТРАТИВНИХ СПРАВАХ

Стаття 254. Набрання судовим рішенням законної сили

Стаття 256. Постанови суду, які виконуються негайно

Стаття 257. Порядок виконання судових рішень в адміністративних справах

Стаття 260. Видача дубліката виконавчого листа

6. Заходи процесуального примусу в адміністративному судочинстві (розділ 6 КАСУ)

У даній частині лекції розглядаються питання змісту положень розділу шостого КАСУ, а саме:

Розділ VI. ЗАХОДИ ПРОЦЕСУАЛЬНОГО ПРИМУСУ

Стаття 268. Підстави і порядок застосування заходів процесуального примусу

Стаття 269. Види заходів процесуального примусу

1. Заходами процесуального примусу є:

1) попередження;

2) видалення із залу судового засідання;

3) тимчасове вилучення доказів для дослідження судом;

4) привід.

2. До однієї особи не може бути застосовано кілька заходів процесуального примусу за одне й те саме порушення.

3. Застосування до особи заходів процесуального примусу не звільняє її від виконання обов’язків, встановлених цим Кодексом.

Висвітлення характеристики КАСУ було б неповним бех наведення характеристики сьомого розділу, а саме:

Розділ VII. ПРИКIНЦЕВI ТА ПЕРЕХIДНI ПОЛОЖЕННЯ

У ньому здебільшого оговорено питання строків набрання чинності положеннями кодексу, окремі особливості порядку здійснення адміністративного судочинства, порядку сплати і розміру судового збору, визначення граничного розміру компенсації витрат на правову допомогу тощо.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 256 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...