Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ДОДАТКОВА. 1. Авер’янов В.Б. Становлення нової доктрини українського адміністративного права // Юридичний вісник України



1. Авер’янов В.Б. Становлення нової доктрини українського адміністративного права // Юридичний вісник України. – 2007. - № 28. – 14-20 лип. – С. 1-5.

ТЕМИ, ПЛАНИ ТА МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО

ПІДГОТОВКИ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ

Тема 2.3. «Стадії провадження у справах про адміністративні правопору-шення»

Практичне заняття – 2 години

Мета практичного заняття:

- освітня (навчальна) – набуття навичок практичногозастосування отриманих знань під час здійснення провадження у справах про адміністративні правопорушення;

- розвиваюча – навчити орієнтуватися у структурі адміністративного провадження у справах про адміністративні правопорушення;

- виховна – виховання відповідального ставлення і творчого підходу до вивчення інституту юрисдикційних проваджень курсу «Адміністративний процес».

Основні поняття: адміністративне правопорушення, склад адміністративного правопорушення, провадження у справах про адміністративні правопорушення, стадія провадження, учасники провадження, процесуальні строки, адміністративне стягнення, принципи, докази, доказування.

План практичного заняття

1. Проаналізувати правові підстави порушення справи про адміністративний проступок.

2. Дати загальну характеристику провадження у справах про адміністративні правопорушення.

3. Розкрити поняття, завдання, принципи, особливості та види провадження у справах про адміністративні правопорушення.

4. Здійснити класифікацію суб’єктів провадження у справах про адміністративні правопорушення.

5. Проаналізувати процесуальний зміст стадій провадження у справах про адміністративні правопорушення, а саме: 1) стадії порушення справи про адміністративне правопорушення: підстави, приводи, процесуальне оформлення; 2) стадії адміністративного розслідування: значення, суб’єкти, етапи, процесуальне оформлення результатів, строки; 3) стадії розгляду справи про адміністративне правопорушення: значення, суб’єкти, етапи, строки; 4) стадії перегляду рішень у справах про адміністративні правопорушення: суб’єкти, строки, процесуальне оформлення; 5) стадії виконання рішень у справах про адміністративні правопорушення: етапи, порядок, строки.

6. Засвоїти та розкрити зміст доказів та етапів доказування у справах про адміністративні правопорушення.

7. Надати правову характеристику заходів забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення.

Методичні рекомендації щодо підготовки до практичного заняття

Під час підготовки до практичного заняття доцільно ознайомитися з конспектом лекції, теоретичними джерелами і нормативно-правовими актами, що стосуються практичного заняття. Використовуючи Кодекс України про адміністративні правопорушення, засвоїти: коло учасників провадження, їх права й обов’язки; докази у справах про адміністративні правопорушення; стадії провадження у справах про адміністративні правопорушення; підвідомчість справ про адміністративні правопорушення. Знати: порядок порушення провадження у справах про адміністративні правопорушення; процес проведення адміністративного розслідування; загальну характеристику заходів забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення; порядок розгляду і ухвалення рішень у справах про адміністративні правопорушення; загальну характеристику стадії перегляду ухвал (рішень) у справах про адміністративні правопорушення; оскарження або опротестовування ухвали (рішення) по справі.

Знати порядок виконання постанов про накладення окремих видів адміністративних стягнень: про винесення попередження; про накладення штрафу; про оплатне вилучення предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об’єктом адміністративного правопорушення; про конфіскацію предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об’єктом адміністративного правопорушення; про конфіскацію грошей, одержаних внаслідок вчинення адміністративного правопорушення; про позбавлення спеціального права, наданого даному громадянинові (права керування транспортними засобами, права полювання); про застосування громадських робіт; про застосування виправних робіт; про застосування адміністративного арешту; про адміністративне видворення за межі України тощо.

Бути готовим до відповіді на запропоновані завдання, задачі та тести.

Завдання:





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 298 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...