Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення потреби в об'єктах будівельного господарства



Будівельне господарство - це комплекс виробничих та обслуговуючих об'єктів будівельного підрозділу, призначених для забезпечення ведення будівельно-монтажних робіт і обслуговування персоналу будівлі. У цей комплекс входять будівельні машини й механізовані установки, тимчасові виробничі підприємства й окремі цехи, об'єкти транспортного і складського господарства, водо-, електро- і теплопостачання, зв'язку, адміністративні, господарські, санітарні й житлові будівлі.

Склад об'єктів будівельного господарства за номенклатурою, кількістю й параметрами підлягає розрахунку і залежить від цілого ряду факторів, що їх у загальному плані визначають як місцеві умови будівництва об'єкта. У всіх випадках, проектуючи організацію будівництва об'єкта, насамперед намагаються встановити всі об'єкти будівельного господарства, необхідні для ефективного проведення будівництва.

Організовуючи будівництво, слід прагнути до мінімізації витрат на придбання чи спорудження об'єктів будівельного господарства за рахунок широкого використання для потреб будівництва наявних у будівельників об'єктів або тимчасового використання передбачених проектом будови об'єктів як об'єктів будівельного господарства шляхом їх дострокового зведення. До таких можна віднести об'єкти транспортного призначення, мережі енерго-, тепло- і водопостачання, зв'язку, адміністративно-побутові й господарські будівлі.

У всіх випадках відповідність витрат у цьому багатоваріантному й багатоплановому завданні з раціонального складу будівельного господарства слід розглядати у поєднанні з іншими факторами, як-от забезпечення надійності роботи всіх інженерних комунікацій будови, зручності спорудження основних об'єктів проекту, дотримання охорони праці й соціально-екологічних вимог. Об'єкти будівельного господарства можуть бути розташовані як безпосередньо на будівельному майданчику, так і поза ним. Це визначається місцевими умовами будівництва. Тут необхідно керуватися одним принципом - мінімум об'єктів будівельного господарства розміщується на будівельному майданчику при забезпеченні ефективності всієї організації будівництва

Окремо слід приділити увагу скороченню об'єктів будівельного господарства разового використання, тобто споруджуваних тільки для цієї будови, наприклад інженерних мереж, доріг, складських приміщень і т. д.

Питання загальної потреби в об'єктах будівельного господарства вирішують на стадії розробки ПВР за періодами будівництва.

Щоб розробити будгенплан, треба мати такі характеристики об'єктів будівельного господарства:

1) будівельні крани з даними про максимальні вильоти стріл;

2) розміри в плані адміністративних, громадських, санітарно-побутових і
господарських приміщень;

3) площу складів за видами (відкриті, закриті, навіси);

4) розміри в плані будівель майстерень, трансформаторних, компресорних
і штукатурних станцій;

5) ширина та радіуси заокруглень обраних автодоріг та залізничних колій;

6) діаметри магістральних і розвідних мереж водопроводу, каналізації і
тепломережі;

7) розміри майданчиків укрупненого збирання конструкцій;

8) прийняті конструкції ліній електропередачі, зв'язку й освітлення
(повітряні, кабельні).

Крім того, слід мати дані про транспортні засоби (автопоїзди, вагони, причепи, трайлери тощо) і максимальну довжину монтованих конструкцій.

Щоб одержати дані про параметри об'єктів будівельного господарства, проводять відповідні розрахунки і тоді добирають типи необхідних об'єктів будівельного господарства, наявних у будівельників, або ж об'єктів, які слід збудувати і придбати.





Дата публикования: 2014-10-18; Прочитано: 581 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...