Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Проект організації будівництва



ПОБ розробляє проектна організація, він входить окремим розділом «Організація будівництва» до складу проекту або робочого проекту і є обов'язковим документом для замовника, підрядних організацій, а також для організацій, здійснюючих фінансування і матеріально-технічне забезпечення (МТЗ).

Керуючись рішеннями, прийнятими в ПОБ, на стадії робочих креслень будівельна організація за рахунок своїх коштів розробляє ПВР. Склад і обсяг ПВР визначається ДБН А.3.1-5-96 «Організація будівельного виробництва».

До складу ПОБ включається:

1. Календарний план будівництва, в якому визначаються терміни і
черговість будівництва основних і допоміжних будинків і споруд з розподілом капітальних вкладень і обсягів БМР по будинках і спорудах.

2. Будівельні генеральні плани для підготовчого й основного періоду
будівництва з розташуванням постійних будинків і споруд, місць розміщення тимчасових і постійних доріг, конструкцій та виробів, шляхів для переміщення кранів, інженерних мереж, місць підключення тимчасових інженерних комунікацій до діючих мереж з вказівкою джерела забезпечення будівельного майданчика електроенергією, водою, теплом, а також складських площадок,
основних монтажних кранів.

3. Організаційно-технологічні схеми, що визначають оптимальну
послідовність зведення будинків з вказівкою технологічної послідовності робіт.

4. Відомість обсягів основних будівельних, монтажних, спеціальних робіт, визначених проектно-кошторисною документацією, з виділенням робіт з основних будинків, пускових комплексів, періодом будівництва.

5. Відомість потреби в будівельних конструкціях, виробах, матеріалах і
устаткуванні з розподілом по календарних періодах будівництва, виходячи з обсягів робіт і діючих норм витрати будівельних матеріалів.

6. Графік потреби в основних будівельних машинах, складений на основі
фізичних обсягів робіт, обсягів вантажоперевезень і норм виробітку
будівельних машин.

7. Графік потреби в кадрах будівельників за основними категоріями.

8. Пояснювальна записка, що містить основні вихідні дані для розробки
організаційно-технологічних рішень створення проекту, обгрунтування методів організації і технології будівельного виробництва, потреби в кадрах і технічних ресурсах, обгрунтування об'єднання будівельно-монтажних і спеціальних будівельних робіт, вказівки про методи інструментального контролю якості, заходи щодо охорони праці й техніки безпеки.

При розробці ПОБ тривалість будівництва будинків, підприємств і їх комплексів у цілому повинна відповідати СНІП 1.04.03-85* «Норми продолжительности строительства и задела в строительстве предприятий, зданий и сооружений».

Вихідні матеріали для розробки ПОБ:

· техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) будівництва або розрахунки, що обґрунтовують господарську діяльність і економічну доцільність будівництва;

· матеріали інженерних вишукувань;

· рекомендації та рішення по застосуванню генеральною підрядною або субпідрядною організаціями матеріалів, конструкцій, засобів механізації БМР, порядок забезпечення ресурсами;

· інформація щодо умов постачання і транспортування з підприємства-постачальників будівельних конструкцій, матеріалів, устаткування;

· об'ємно-планувальні й конструктивні рішення будинків, технологія.

· схеми основного виробництва об'єкта, розбивки на пускові комплекси.

ПВР на будівництво нових, розширення і реконструкцію діючих підприємств, будинків і споруд розробляють підрядні організації.





Дата публикования: 2014-10-18; Прочитано: 2762 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...