Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

E. Хронічний мієлолейкоз



Хворий 58-ми років скаржиться на слабкість, набряки ніг, задишку, анорексію. Протягом багатьох років хворіє на хронічний бронхіт. Останні 5 років відзна­чає посилення виділення харкотиння, ча­сто гнійного характеру. Об'єктивно: ЧСС-80/хв, AT-120/80 мм рт.ст., розповсюджені набряки, шкіра бліда, суха, тургор зниже­ний. У сечі: значна протеїнурія, циліндрурія. Вкажіть найбільш вірогідний патоло­гічний процес у нирках:

A. Хронічний гломерулонефрит

B. Хронічний пієлонефрит

C. Інтерстиціальний нефрит

D. Амілоїдоз нирок

E. Гострий гломерулонефрит

Хворий 6 років скаржиться на значну слабкість. Захворів гостро з підвищенням температури тіла, нездужанням, болем у суглобах та за ходом м'язів ніг. Об'єктивно: фіолетово - синюшна еритема навколо очей та надколінними суглобами. ЧСС- 120/хв., тони серця ослаблені. У крові: лейк.-12 * 109/л, ШЗЕ- 40 мм/год. Який найбільш вірогідний діагноз?

A. Ревматоїдний артрит

B. Атопічний дерматит

C. Системний червоний вовчак

D. Реактивний поліартрит

E. Дерматоміозит

Хворий 64 років скаржиться на кашель з відходженням харкотиння, іноді кровохаркання. Палить 30 років. Схуднув на 8 кг за останні 3 місяці. Рентгенологічне в середній частці правої легені порожнинне утворення, внутрішній контур нерівний, містить незначну кількість рідини, справа збільшені прикореневі лімфовузли. Яке дослідження найбільш інформативне для уточнення діагнозу?

A. Бронхографія

B. Бронхоскопія з біопсією

C. Аналіз харкотиння

D. Спірографія

E. Томографія легень

Хворий 65 років скаржиться на ядуху, кашель з виділенням червоного пінистиго харкотиння, відчуття нестачі повітря, страх смерті. Об'єктивно: ортопное. Шкіра бліда, акроціаноз, холодний липкий піт. Дихання жорстке, в нижньо-задніх відділах з обох сторін-вологі дрібно- та середньопухирчаті хрипи. ЧД - 40/хв. Тони серця різко приглушені. На верхівці серця – ритм галопу. Який найбільш імовірний попередній діагноз?

A. Крупозна пневмонія

B. Набряк легень

C. Інфаркт-пневмонія

D. Тромбоемболія легеневої артерії

E. Астматичний статус

Хворий 67-ми років скаржиться на за­дишку, біль у грудях, загальну слабкість. Хворіє 5 місяців. Об'єктивно: £°- 37,3°С, Ps- 96/хв. Над правою легенею голосове тремтіння не визначається, перкуторний звук тупий, дихання не прослуховується. У харкотинні - домішок крові, що дифу­зно змішаний зі слизом. Який найбільш вірогідний діагноз?

A. Вогнищевий туберкульоз легень

B. Великовогнищева пневмонія

C. Бронхоектатична хвороба

D. Рак легень

E. Ексудативний плеврит

Хворий 68 років скаржиться на за­дишку, сухий кашель, частіше вранці, ниючий біль у правому підребер'ї. Хворіє 20 років на ХОЗЛ. Об'є­ктивно: ифузний ціаноз обличчя, набухання вен шиї, набряк ніг, асцит. Систолічний шум над мечоподібним від­ростком, у легенях дихання послаблене, з обох боків вологі різнокаліберні хрипи. ЕКГ: правограма, гіпертрофія правого шлунка. Який найбільш імовірний діагноз?

A. Псевдоцироз Піка





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 948 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...