Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

A.Неспецифічний виразковий коліт



B. Поліпоз кишечнику

C. Хронічний панкреатит

D. Хвороба Крона

E. Хронічний коліт

Хвора 42 років скаржиться на ниючий біль у попереку, більше з правої сторони, інколи підвищення температури тіла до субфебрильної, головний біль. 10 років тому під час вагітності у пацієнтки був напад болю в правій половині попереку, який супроводжувався різким підвищенням температури. 5 років тому спостерігалося підвищення AT до 200/110 мм рт.ст. У сечі: білок- 0,99 г/л, лейк.- 10-15 у п/з, ер.- 2-4 у п/з, ци­ліндри гіалінові- 1-2 у п/з, креатинін-102 мкмоль/л. Який найбільш вірогідний діагноз?

A. Хронічний гломерулонефрит

B. Туберкульоз нирок

C. Хронічний пієлонефрит

D. Амілоїдоз нирок

E. Гіпертонічна хвороба

Хвора 42 років страждає на си­стемний червоний вовчак впродовж 4 років. Постійно приймає преднізолон (10 мг) та делагіл (250 мг). 2 тижні то­му після переохолодження підвищила­ся температура, з'явилися болі в сугло­бах, еритематозні висипання, набряки на кінцівках та обличчі. За день до надходження до стаціонару виникли судо­ми, тимчасова непритомність. В крові: Нв 92 г/л, ер. 2,9х1012/л, тр. 100х109/л, ШОЕ 62 мм/год. Аналіз сечі: питома вага 1016, білок 3,6 г/л, ер. вкривають все поле зору, лейк. 6-10 в п/з. Якою по­винна бути адекватна терапія?

A. Нестероїдні протизапальні препара­ти + азатіоприн

B. Преднізолон, делагіл, курантил

C. Пульс-терапія метилпреднізолоном та циклофосфамідом

D. Нестероїдні протизапальні препара­ти, курантил,гепарин

E. Збільшити дозу преднізолону та делагілу

Хвора 45 років скаржиться на інтенсивний свербіж шкіри, жовтяни­чний колір шкіри та слизових оболонок, болі в кістках. Об'єктивно: ділянки гіперпігментації шкіри. На повіках численні ксантелазми. Печінка +6 см, щільна, край загострений. Симптом Курвуазьє негативний. В крові: загальний білірубін 160 мкмоль/л, прямий 110 мкмоль/л, ACT 2,1 ммоль/л-год, АЛТ 1,8 ммоль/л-год, лужна фосфатаза 4,6 ммоль/л-год, холестерин 9,2 ммоль/л, антимітохондріальні антитіла М2 у ви­сокому титрі. Який найбільш імовірний діагноз?

A. Гострий гепатит В

B. Первинний біліарний цироз печінки

C. Первинний рак печінки

D. Алкогольний цироз печінки

E. Хронічний вірусний гепатит В

Хвора 52-х років скаржиться на біль у правій половині грудної кліти­ни, задишку, кашель з великою кіль­кістю пінистого харкотиння у вигляді "м'ясних помиїв", з неприємним запа­хом. Об'єктивно: стан тяжкий, ціаноз, ЧДР- 31/хв, при перкусії вкорочений перкуторний звук над правою леге­нею, аускультативно - різнокаліберні вологі хрипи. Який найбільш вірогі­дний діагноз?

A. Бронхоектатична хвороба

B. Абсцес легені

C. Хронічна пневмонія

D. Емпієма плеври

E. Гангрена легені

Хвора 54 років хворіє на остеомієліт стегнової кістки понад 20 років. За останній місяць з'явились і поступово наростали набряки нижніх кінцівок. У сечі протеїнурія 6,6 г/л, у крові диспротеїнемія у вигляді гіпоальбумінемії, підвищення α- і γ-глобулінів, ШЗЕ - 50 мм/год. Який найбільш вірогідний діа­гноз?

A. Хронічний гломерулонефрит

B. Системний червоний вовчак

C. Мієломна хвороба





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 774 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...