Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Промислові засоби захисту органів подиху



Для захисту органів подиху і зору робітників та службовців різноманітних галузей промисловості, сільського господарства від впливу шкідливих речовин (різноманітних газів, парів, пилюки, диму, туману), що присутні у повітрі застосовуються промислові протигази. Промислові протигази комплектуються лицьовими частинами від цивільних протигазів. У залежності від складу шкідливих речовин протигазові коробки спеціалізовані по призначенню і можуть містити в собі один або декілька спеціальних поглиначів або поглинач і аерозольний фільтр. Існують протигазова коробка великого габариту, що з'єднуються з лицьовою частиною за допомогою сполучної трубки, і малого габариту з пластмаси, що приєднуються безпосередньо до шолома-маски. По зовнішньому вигляду коробки різноманітного призначення відрізняються забарвленням і літерними позначеннями (табл.1.).

Таблиця 1. Характеристика промислових протигазів

№ п/п Марка коробки Шкідливі речовини, від яких захищає коробка. Колір коробки
I. А Пари органічних сполук: бензину, гасу, ацетону, бензолу, ксилолу, толуолу, сірковуглецю, спирту, ефіру, тетра-етилосвинця, фосфор- і хлорорганічних отрутохімікатів. Коричневий
2. В Кислі гази і пари: сірчистого ангідриду, хлору, сірководню, синильної кислоти, окислів азоту, хлористого водню, фосгену. Жовтий
3. Г Пари ртуті, ртутьорганічні отрутохімікати. Чорний і жовтий
4. КД Аміак, сірководень і їх суміші. Сірий
5. Е Миш'яковистий і фосфористий водень. Чорний
6. СО Оксид вуглецю. Білий
7. М Оксид вуглецю, аміаку, миш’яковистого і фосфористого водню. Червоний

Примітка до табл. 10.1.

1. На фільтруючих коробках, що мають аерозольний фільтр, крім основного кольору наноситься вертикальна біла смуга.

2. При користуванні протигазом марки Г необхідно вести облік часу роботи кожної коробки. Після закінчення 100 і 80 г, відповідно без проти аерозольного фільтра (ПАФ) і з ПАФ, коробки вважають відробленими.

3. Відробіток коробок марок М і З визначається по збільшенню маси. При збільшенні маси коробок М на 35 г і коробок 30 на 50 г у порівнянні з початковою, коробки вважають відробленими.

Крім протигазів на хімічно небезпечних виробництвах застосовуються різноманітні респіратори, що поділяють на два типи: респіратори у вигляді фільтруючих полумасок і респіратори з фільтруючими елементами.

На деяких небезпечних виробництвах фільтруючі СЗОД не забезпечують захист органів подиху, для цих цілей застосовуються шлангові й автономні ізолюючі дихальні апарати.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 444 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...