Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ізолюючі протигази ІП-4 (ІП-5)



ІП-4 і ІП-5 використовуються у випадках, коли неможливо застосування фільтруючих протигазів, наприклад при наявності в повітрі дуже високих концентрацій 0В або будь-якої шкідливої домішки, процентного зниження змісту кисню в повітрі (менше 16%).

ІП-4 призначений для роботи тільки на суші, а ІП-5 може використовуватися для легких робіт і під водою на глибині до 7 м.

Час захисної дії ізолюючих протигазів при середньому фізичному навантаженні - біля 1г, при легкій роботі біля 2г, при важкій роботі - 30 хв.

Ізолюючі протигази складаються з таких основних вузлів:

лицьової частини, регенеративного патрона з пусковим пристосуванням, дихального мішка з клапаном надлишкового тиску і каркаса. У комплект ізолюючих протигазів також входять плівки що не запотівають в коробці, і сумка для збереження протигаза.

Регенеративний патрон слугує для поглинання вуглекислого газу і вологи, що містяться у видихуваному людиною повітрі, і одержання кисню,

Na2O2 (перекис натрію)+ CO2+ H2O->О2 або Na2O4 (надперекис натрію)+ CO2+ H2O->O2.

Пускове пристосування складається з пускового брикету в сітчастому стакані, скляної ампули із сірчаною кислотою і пристрою для розбивання ампули. Пусковий брикет слугує для забезпечення подиху в перші хвилини користування протигазом і приведення в дію регенеративного патрона. Для запуску пускового брикету необхідно роздавити ампулу з кислотою. Кислота потрапляє на пусковий брикет, що розщеплюючись виділяє кисень, водяний пар і тепло.

Водяний пар від брикету надходить у регенеративний патрон. Під дією води і тепла речовина регенеративного патрона вступає в реакцію і виділяє кисень. Пусковий брикет діє біля 2 хв.

Під час робіт регенеративний патрон розігрівається, починаючи поверх. При зіткненні з патроном можливі опіки.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 1587 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...