Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Устаткування сховищ



Сховища обладнуються наступними системами життєзабезпечення:

Повітропостачання (вентиляції), електропостачання, водопостачання, каналізації, опалення і зв'язку,

система повітропостачання повинна забезпечувати очищення зовнішнього повітря, що надходить, а також підтримувати необхідний газовий і температурний режим усередині помешкань.

Режими роботи системи повітропостачання:

Режим I. - "чистої вентиляції" забезпечує очищення повітря

від пилюки у тому числі і радіоактивної.

Режим II. - "фільтровентиляції" - очищення повітря від РВ,0В і аерозолів бактеріальних засобів.

Режим III. - "повної ізоляції" - із регенерацією внутрішнього повітря передбачається в сховищах, розташованих у районах очікуваного сильного задимлення або загазованості СДЯР. Норми подачі повітря на одну людину:

- у режимі I: 8-13 м3/г у залежності від кліматичної зони. Для зони I (середня температура самого жаркого місяця до 200С) - 8 м3/г;

Для зони II (20-25%) - 10 м3/г;

Для зони III (25-3О%) - II м3/г;

Для зони IV (> 30%) - 13 м3/г,

- у режимі II: 2 м3/ч на одного що вкривається, 5 м3/г на одного працюючого в ПУ і 10 м3/г на одного працюючого на ручному вентиляторі;

- у режимі III: подача 25 л/г О2 і поглинання 20 л/г CO+ CO2 на одну людину.

Для очищення зовнішнього повітря в сховищах місткістю до 600 чол. застосовуються фільтровентиляційні комплекти ФВК-1 і ФВК-2.

ФВК-I включає:

- два протипильні фільтри ПФП-1000;

- три фильтра-поглинача - ФПУ-200 (для очищення 300м3/г повітря);

- два електроручні вентилятори ЕРВ-600/300. До складу ФВК-2, крім елементів ФВК-1, додатково входить фільтр-поглинач окису вуглецю ФГ-70 (для очищення 70 м3/г зовнішнього повітря), регенеративна установка РУ-150/6 - у складі 6 регенеративних патронів для регенерації повітря по кисню і двоокису вуглецю.

Продуктивність одного ФВК-1 складає: по режиму I -1200 м3/г, по режиму II - 300 м3/г.

Система повітропостачання, крім ФВК, включає:

воздухозаборні і противибухові пристрої, герметичні підводячи повітреводи, повітрерозвідну мережу, герметичні клапани і клапани надлишкового тиску.

Система електропостачання обладнується від міської мережі окремим кабелем і створюється резервне живлення від ДЕС. У сховищах місткістю до 600 чол., у який використовуються електроручні вентилятори і не передбачений режим III, ДЕС не встановлюються.

Опалення сховищ здійснюється від спільної опалювальної мережі підприємства.

Водопостачання сховища передбачається від зовнішньої водогінної мережі. Створюється аварійний запас питної води з розрахунку 3 л у добу на одну людину.

Каналізація сховищ - у зовнішню каналізаційну мережу самотоком або шляхом перекачки.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 538 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...