Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Швидкоспоруджені сховища



У цих сховищах, як і в завчасно побудованих, повинні бути помешкання для вкриваємих, місця для розміщення фільтровентиляційного устаткування найпростішого або промислового виготовлення, санвузол, аварійний запас води, входи і виходи, аварійний вихід.

Для будівництва, ШСЗ застосовується збірний залізобетон, елементи колекторів міського підземного господарства, а також спеціально виготовлені плити для будівництва ШСЗ типу "фара".

ШСЗ типу "фара" виготовляється з пустотілих бетонних плит з вирізкою і надламом її частин (крил), що потім спираються на ґрунті. Ці ШСЗ мають високу міцність при обмеженому часі зведення (1-2 доби).

При ширині спорудження 1-1,3 м місця для що вкриваються розташовуються в один ряд, а при ширині 1,5-2 м - у два ряди.

Будівництво ШСЗ планується на вільних ділянках між виробничими будинками на видаленні 20-25 м від будинків і друг від друга. На будівництво 4-6 ШСЗ виділяється 40-50 чол., два бульдозери, екскаватор, два автокрани і при необхідності електро- або газозварювальний апарат і компресор із відбійними молотками. Такий розрахунок сил і засобів може побудувати 4-6 ШСЗ за 2-3 доби безперервної змінної роботи.

Економічно вигідно для будівництва сховищ використовувати гірські виробки (шахти), підземні простори міст (катакомби), ділянки колекторів, підземні переходи і галереї. Підземні станції метрополітену, після невеличкого дообладнання, можуть слугувати сховищами, а підземні переходи – протирадіаційними укриттями.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 352 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...