Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оцінювання найімовірніших причин втрати роботоздатності технічними об’єктами



З використанням формул множення і додавання ймовірностей та з урахуванням залежності та незалежності настання подій розроблено математичний апарат (формулу Байєса), який застосовують для визначення найімовірніших подій у повній їх групі.

Формулу Байєса виведено для таких умов. Нехай подія Aj з ознаками j може наступати лише за умови появи однієї з кількох подій (гіпотез) В 1, В2,..., Вi,..., Вn (Н 1, Н 2,..., Нi,..., Нn),які утворюють повну групу подій. Події Aj та Нi є такими, що P (Aj) > 0 та Р (Нi) > 0. Отже,

(10)

Якщо подія А вже відбулася, то ймовірності подій В(Нi) можна оцінювати за формулою Байєса:

(11)

де РAJ (Hi) – ймовірність стану Hi, який визначається комплексом ознак AJ,; р (Нi) –ймовірність стану Hi; pHi (AJ) - ймовірність існування ознаки AJ у стані Hi. У статистичних дослідженнях події називають гіпотезами Hi, а р (Нi) апріорною (apriori – до досліду) імовірністю гіпотези Hi. Умовна імовірність pHi (Aj) трактується як апостеріорна (aposteriori – після досліду) імовірність гіпотези Hi після того, як настане подія Aj.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 238 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...