Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація контролю за використанням земель, відведених Міністерству оборони України



Земельний кодекс України, прийнятий 13 березня 1992 р., регулює охоро­ну та раціональне використання земель. Кодекс встановив переважне надан­ня земель для потреб сільського господарства з метою забезпечення раціонального використання родючих земель.

Земельні ділянки для потреб Міністерства оборони України надаються в постійне або тимчасове користування. Оформлення документів для відведен­ня земельних ділянок і контроль за належним їх використанням здійснюється квартирно-експлуатаційними органами Збройних Сил України.

Право на користування земельною ділянкою засвідчується Державним актом. Відповідальність за належне використання відведених земельних ділянок; збереження грунтів і вод від забруднення шкідливими речовинами, захист земель від водної і вітрової ерозії та заболочування покладається на безпосереднього землекористувача та квартирно-експлуатаційні служби (КЕС). На командирів військових частин (начальників підприємств) покла­дається забезпечення збереження межових знаків і підтримання меж відведе­них земельних ділянок.

Земельні ділянки можуть надаватися в постійне або тимчасове користу­вання.

Надані земельні ділянки для несільськогосподарського виробництва по­винні бути освоєні протягом двох років, а для сільськогосподарського ви­робництва - протягом одного року.


Землекористувачі зобов'язані ефективно використовувати надану землю, не допускати погіршення екологічної обстановки внаслідок своєї господарсь­кої діяльності та вживати заходів щодо підвищення родючості грунту, здійснювати комплекс організаційних та технічних заходів: знімати, зберіга­ти і потім повертати на місце знятий родючий шар грунту при будь-яких будівельних роботах, а також не допускати засолення, заболочення, забруд­нення відведених земельних ділянок, заростання бур'янами та інших про­цесів, що погіршують стан грунту.

. Землі, відведені військовим радгоспам для підсобних господарств військо­вих частин як сільськогосподарські угіддя, підлягають спеціальній охороні, поновленню і підвищенню родючості грунтів.

Землекористувачі повинні використовувати відведені земельні ділянки тільки за прямим призначенням, визначеним у рішенні органів місцевої вла­ди про надання в користування цих ділянок. Забороняється займати відведеш для Міністерства оборони України земельні ділянки під будівництво індивіду­альних і кооперативних житлових будинків, гаражів та інших господарських, військових будівель, а також під присадибні ділянки, дачі тощо.

Земельні ділянки, території полігонів, танкодромів, стрільбищ та інших військових об'єктів, придатні для сінокосіння, під пасовища та посіви сільськогосподарських культур, які тимчасово не використовуються, дозво­ляється передавати в тимчасове користування військовим радгоспам, підсоб­ним господарствам військових частин, з оформленням акту передачі з дозво­лу органів КЕУ.

Вивезення, складування та утилізація господарсько-побутового сміття і відходів повинні здіснюватись тільки на спеціально обладнані (організовані) звалища, що визначені наказом і погоджені з органами держсаннагляду.

Гарнізонні організовані звалища сміття повинні забезпечувати:

збирання, ізоляцію відходів у певних місцях і запобігання контактів з ни­ми особового складу (на відстані не менше 3 км від військових містечок);

створення умов, сприятливих для загибелі хвороботворних мікробів;

обмеження доступу гризунів і мух до покидьок (відходів);

усунення неприємних запахів (при виборі місць звалища необхідно врахо­вувати напрямок домінуючого вітру відносно до військового містечка).

Контроль за санітарним станом гарнізонних звалищ організовує началь­ник медичної служби гарнізону.

Місця гарнізонних звалищ погоджуються з місцевими органами влади, природоохоронними органами і органами саннагляду, закріплюються нака­зом начальника гарнізону, в якому визначається відповідальна посадова осо­ба за обладнання, експлуатацію та підтримання в належному стані гарнізон­ного звалища сміття.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 281 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...