Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вибрацията



Някои изучаващи искат да конкретизирам значението и да дам точна дефиниция на понятието „вибрация". Ако ви кажа, че вибра­цията с илюзия, каквото с по принцип за душата всяко сетивно въз­приятие, ще ме разберете ли, след като сте ограничавани (като всички човешки същества) от реакциите на ред проводници, всеки от ко­ито с инструмент на сстивността? Ако посоча, че вибрационната реакция е обусловена от наличието у човека на възприемчив към влияния механизъм, това донякъде пояснява въпроса, но как ще раз­берете същността му и откъде предполагате че идват влиянията? Ако дам научно определение (което можете да намерите във всеки добър учебник за светлината, цвета и звука), аз ще се занимавам с работа, която вие можете да извършите и сами и за която аз нямам време. В другите ми книги са посочени няколко косвени или преки определения за вибрация, които можете да откриете и да медитира­те върху тях. Ако тук аз хвърля светлина върху връзката между ,”Аз- а" и „неАз-а", както и между познаващия и познаването, ще навляза в област, в която ще се ориентирате по-добрс ако внимателно сте изучили Гита.

Нека простотата бъде ваш водач, а еднопосочната любов - ва­ша главна цел. Изберете си поле за служене с ясно определени грани­ци (защото всички ученици са ограничени и не могат да обхванат със замислите си цялата планета) и работете умствено и физически в те­зи граници. Изпълнението на всяка поставена от Вас самия задача в пределите на кармичните ограничения и в средата, в която ви е зах­върлила съдбата - това е всичко, което се иска от вас. Дайте си сметка с какво се занимавате реално сега и нека вашето служене се осъ­ществява в тази сфера на контакти, където се намирате; не е необхо­димо непременно да обхванете с дейността си цялата планета. Има ли по-значима и важна задача от тази да изпълняваш своята задача и да я доведеш докрай там, където си, и заедно с избраните от теб приятели?

Разберете, не се опитвам да избягна отговора на нито един въпрос; ако обаче успея да ви подтикна към осъзнаване на необхо­димостта от „духовно ограничение" (както езотерично се характе­ризира дейността на ученика в рамките на неговата задача) и да ви обърна внимание върху желателното достигане на целта, която са­ми сте си поставили в началото на работата, с това ще ви помогна много повече, отколкото ако дефинирам вибрацията или пък посо­ча колко и благодарение на какво (вие и другите хора) сте напред­нали.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 268 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...