Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Йоните и излъчването



Учените твърдят, че въздухът съдържа положително и отрица­телно заредени частици; че изкуственото му електризиране е проста техническа задача; че дори откритият пламък в огнището йонизира въздуха; че с помощта на съответно устройство от него могат да се извлекат както положителните, така и отрицателните йони; че под въздействието на положителни йони човек изпитва чувство на умора, световъртеж и главоболие, като в същото време отрицателните йони предизвикват бодрост и добро настроение; че положителните йони повишават кръвното налягане и предизвикват общ дискомфорт, а отрицателните го понижават и пораждат чувство на комфорт и релаксация.

Възниква въпросът дали излъчването на лечителя оказва йо­низиращо действие върху атмосферата около пациента. Трябва да подчертая, че точният и изчерпателен отговор на този въпрос ще изисква две неща: разкриване на една от тайните, за която чове­чеството още не е готово, и предоставяне на съвършено неразбираема за вас информация, доколкото не съществува терминология, адекватна на скритата истина, която съдържа в себе си цялата исто­рия на дуализма, т. е. историята на връзката между негативния и позитивния аспект на жизнения процес. Някои неща все пак могат да бъдат отбелязани:

1. Положителните и отрицателните йони, с които работи ученият, са етерни по своята природа и следователно се отнасят до физическия план. Тези невидими частици субстанция, които могат да бъдат регистрирани само по тяхното въздействие и активност, са високоскоростни една спрямо друга и са подчинени на по-голям контролиращ фактор, който ги поддържа в това постоянно движение.

2. Лечението може да бъде истински успешно само при условие, че положителното излъчване на лечителя е в състояние да преодолее отрицателното състояние на пациента.

3. Излъчването на лечителя трябва да преодолее съпро­тивата на болестта, а не тази на пациента, който може да е умствено и емоционално негативен спрямо лечителя и поради това сам да се нуждае от помощ; тя му се оказва чрез по-мощното излъчване от страна на лекуващия. След това лечителят прилага своя магнетизъм за съзнателно и целенасочено отделяне и разсейване на субстан-циалните атоми, носители и източници на неразположението на пациента. Тук правя намек за един от бъдещите физически методи за разсейване на болестта. Способността за насочване към конкретна увредена област на магнетични потоци, излъчвани от източници извън физическото тяло, засега не е реализирана, но в нея се крие един от новите методи на лечение.

Следователно, лечебното излъчване влияе по естествен път на атмосферата около пациента. Засега обаче то е неустойчиво и неточно насочено. Някои хора излъчват физически или животински магнетизъм; други астралсн или ментален такъв; трети излъчват енергията на напълно интегрираната личност. Има и такива, които излъчват магнетизма на душата - основната притегателна енергия във всички форми. В бъдеще истинският лечител ще трябва да работи с излъчването на цялостната личност или с това на душата. Съзна­телно казвам „или", доколкото засега малцина са в състояние да приложат енергията на душата, но мнозина биха могли да работят като интегрирани личности, ако пожелаят това. А когато човекът овладее тази способност на излъчване, какво става с пациента? Как той може да бъде въведен в състояние, при което лесно и адекватно да откликва на магнетичното излъчване? Ако лекуваният е астрален тип, а такива са повечето хора, ще бъде ли той способен да се от­зовава на магнетизма на менталния лечител? Може ли да му помогне излъчването на такъв лечител, ако той самият с напълно интегрирано човешко същество? Ако ми заявите, че Христос с изцелявал всички типове хора, ще ви отговоря, че в този трактат аз не разглеждам законите на лсчитслството такива, каквито ги владее Учителят на Мъдростта или посветеният. Ако изхождах главно от висшите нива, книгата би станала безполезна за повечето съвременници. Тук аз пиша за проявяващите интерес кандидати и за тези, които потен­циално могат да лекуват на едно или друго равнище, по-ниско от това на душата, но все още не са се научили как точно да правят това. По-късно цялата тази проблематика ще получи по-пълно осве­тяване.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 272 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...