Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мигновеното лечение



Съществуват различни типове мигновено изцеление. Тук ще изброя само няколко от факторите, които могат да предизвикат подобно събитие:

1. Изцеление, което е резултат от определена (съзнателна или несъзнателна) практика на хата йога. То се постига чрез излъчване на чисто физически магнетизъм, който заедно с част от наличния такъв магнетизъм в тялото на самия пациент е в състояние да предизвика незабавно изцеление. В този случай магнетизмът в тялото на пациента не се излъчва навън, а се насочва навътре и се прибавя към резервоара от физическа сила, съхранявана в статично състояние вътре в тялото. Нискоразвитите човешки типове овладя­ват с лекота този вид лечение. Същият процес се наблюдава и ъ отношенията между пациент и лечител. Именно такъв е и въпросният случай. „Шейхът" с лекота постигна изцеляването, защото ухапаният по ръката пациент (ако може да бъде наречен така) преди да си нанесе раната държеше с волеви акт изходящата сила под контрол, като по този начин създаваше резервоар от енергия; тя се прибавяше към енергията на шейха, която на свой ред беше освободена за дей­ствие чрез мантрата. Без съмнение това не е духовно лечителство.

2. Лечителство, което може да се осъществи мигновено, до­колкото болестта е предимно психологична и халюционна. В този случай лечителят лесно може да помогне на пациента да се освободи от илюзията. Волята на лечителя, присъединена към тази на пациен­та, помага за разрушаване на доминиращите илюзии и фантомни мисъл-форми. Това е само един пример за психологично лечи­телство.

3. Истински духовно лечителство, прилагано по два начина:

а) Когато пациентът постигне (често внезапно и неочаквано) контакт със своята душа; енергията на душата може да се окаже толкова мощна, че да протече през проводниците и да окаже определено въздействие. Така се лекува един или друг проводник, а често и физическият. Физическото състояние или болестта често привличат и задържат върху себе си вниманието на пациента, което улеснява душата при проникването й към тази точка на концентрирано внимание. Тази мисъл крие за много от вас ясен намек.

б) Когато лошата физическа карма на пациента е изчерпана и болестта (на физически план и за конкретното време) не е негова съдба; лечителят, ако е духовен и мъдър, може да започне да прилага в тази ситуация своята духовна енергия, за да осигури лечението. Надявам се да разглеж­дате отговорите ми като насочващи и да обмисляте задълбочено онова, което е загатнато в тях.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 245 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...