Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Използването на Лика Божи



Тук се докосваме до много интересен момент. Привличането образа на Бога често има жизненоважно значение, но - и именно това искам да подчертая - това трябва да бъде образ, който израства у човека вследствие разширеното му съзнание за Христос и навли­зането му в етапа на съзнателното ученичество. Когато тръгне по този път и окончателно се свърже с Учителя и Неговата група, уче­никът автоматично и индивидуално се свързва и с Учителя на всички Учители. Тогава той може чрез собствената си душа и чрез тази на своята конкретна група да привлече силата на Буда Майтрейя. Как мислите, защо няма хубаво и вярно изображение на Благословения?

Съществуват само няколко ескиза, правени от поклонниците на ранната църква, но не от тези, които са го познавали. Причината е проста - Неговият образ трябва да бъде в сърцата ни, а не върху картините. Ние стигаме до познание за Него, защото Той е наш, така както и ние сме Негови. Разбирате ли това, което ви казвам? Той е световният Лечител и Спасител. Той работи, защото е въплъ­тената душа на цялата Реалност. Той се свързва и сега, както е работил в Палестина преди 2000 години, с групи. Там Той е работил с тримата си любими ученици, с дванадесетте апостола, с избраните седемдесет и със заинтересованите петстотин. Размислете над този малко отчитан факт. Сега Той е свързан с Учителите и техните групи, като по този начин усилва Своето въздействие. Той ще продължава да работи с всички групи дотолкова, доколкото те се оказват годни за разумно служене, за предаване на любов и за съзнателно настрой­ване към голямата мощ на вътрешните групи.

Вие ще откриете, че лечителските групи често използват ман-три, в които се появява името на Благословения. Но мантри за Неговия идващ Век няма, защото светът все още не е готов за силата, която Той ще освободи. А и днес има ли по-силна мантра от често изричаните слова: „Христа ради, да бъде славно Имя Его"? Тези думи обаче трябва да се произнасят с любов и воля, защото иначе ще останат шумен, но празен символ. Да не забравяме това.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 278 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...