Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Имунизациите



„Какво е значението на имунизацията (ваксинирането) от окул­тна и езотсрична гледна точка?" Този въпрос често се съдържа ка­то подтекст на следващия въпрос, който представлява за лечители­те голям интерес: „Засяга ли тя тънките тела? Ако да - по какъв начин?"

Окултното значение на ваксината не е по-голямо от това на обикновената подкожна инжекция. Цялата тема за серумите и вакси­ните е прекалено раздута от някои псевдоокултисти. Човешкото тяло днес приема такова огромно количество чуждородна, проникваща отвън субстанция, че целият този въпрос има голямо значение и все пак е по-незначителен, отколкото смятат хората. Ето такъв е пара­доксът. Всевъзможната некачествена храна, многовековното вдиш­ване на дим и замърсен въздух, приемането на най-разнообразни ле­карства, проникването в растителното и минералното царства в тър­сене на техните съставки, както и инжекциите с минерални субстанции, дроги, лекарства и серуми - всичко това понякога учудва с необикно­вената усвоимост, на която се оказва способно човешкото тяло.

Справедливостта обаче изисква да подчертая, че по отноше­ние на физическото благосъстояние на човека тези методи и техни­ки на Запада са довели до формирането на по-здрава раса, отколко­то на Изток; постигнато е значително удължаване на живота и са победени много жестоки напасти, които са взимали големи човеш­ки жертви. Аз, като жител на Изтока, признавам това. Обрисувах тази ситуация с цел да пренеса вашето внимание от частното върху общото.

Връщайки се към темата за болестта и имунизацията, искам да напомня, че има три групи заболявания, които са свойствени не толкова за хората, колкото са присъщи на самата планета. Те се срещат под най-различни форми във всички царства на природата и се състоят от:

1. Голямата група на раковите болести.

2. Групата на сифилисните заболявания.

3. Туберкулозните болестни форми.

Повечето възражения, изтъквани от близките до окултизма лекари, неосъзнато са основани на усещането, че трябва да същест­вуват по-подходящи методи за контрол върху човешките болести, отколкото чрез въвеждане в човешкото тяло на субстанции, взети от телата на животните. Това е безспорна истина, която рано или късно ще бъде доказана. Друга тяхна реакция е също толкова не­осъзнатото интуитивно отвращение. По-съществено възражение пре­дизвикват страданията на животните, които дават ваксината и дру­гите субстанции.

Въздействието на тези методи върху вътрешните тела клони към нула и е много по-малко по сила в сравнение с влиянието на самите болести. В това се състои и най-интересният въпрос пред бъдещите изследователи: доколко болестните състояния на чо­вешкото тяло засягат вътрешните тела от структурна гледна точка! На този въпрос аз няма да отговарям. Контролът над бо­лестите се осъществява от днешната медицина по три начина: с помощта на науката за хигиената, чрез превантивната медицина и чрез имунизациите. Това са низши съответствия на методите на ак­тивност, които произтичат съответно от астралния план, от етер­ните равнища и от самата Земя.

Науката за хигиената, използването на водата и растящото знание за хидротерапията са земни аналогии на някои конкретни вътрешни активности на астрален план. От гледна точка на канди­дата, тези методи се наричат пречистване.

Превантивната наука (като за болестите, така и за смъртта) с земно съответствие на редица процеси от етерния план, които оси­гуряват правилно използване на силите и контрол над някои разру­шителни фактори, като не им се позволява да тръгнат по разруши­телен път на развитие.

Науката за имунизациите по своя произход с чисто физи­ческа и засяга само физическото тяло. Не след дълго тази наука ще бъде сменена от една по-висша техника, но времето за това още не е настъпило.





Дата публикования: 2014-11-04; Прочитано: 258 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...