Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розділ I органічні сполуки



Розділ I ОРГАНІЧНІ СПОЛУКИ

У минулому навчальному році ви вивчали органічні сполуки, що складаються з атомів вуглецю й водню - вуглеводні, довідалися про сполуку, структуру, властивості, застосуванні граничних, неграничних, ароматичних вуглеводнів, про їхні природні джерела - газі, нафті, кам'яному куті.

· Приведіть приклади сполук зазначених груп вуглеводнів, їхньої формули й назви.

· Що таке нафта? Які продукти можна одержати з її?

Вуглецеві кістяки є основою будови молекул і інших класів органічних сполук, у складі яких крім атомів вуглецю й водню втримуються атоми кисню й азоту. Наявність цих атомів надає речовинам специфічні властивості, відмінні від властивостей вуглеводнів.

Кисень- і азотсодержащие сполуки відіграють провідну роль у функціонуванні живих організмів (рослин і тварин), входять до складу їжі (це відомі вам з біології людини жири, білки, вуглеводи), є основою деревини, з якої виготовляють папір, натуральних і синтетичних волокон, мила, ліків, барвників та ін.

Знайомі вам терміни - спирт, оцтова кислота, ефір - це назви кисневмісних органічних речовин порівняно простої будови. Саме з них ми починаємо вивчення нового розділу курсу хімії.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 306 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...