Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тама 9. Імідж організацГЇ.Лекція



Ознайомившись з цією темою, ви зможете:

□ дати визначення

іміджу як явищу із сфери символічного менеджменту;

□ описати

основні властивості іміджу;

□ порівняти

імідж лідера (діяча) та імідж організації;

□ зрозуміти та проілюструвати

структуру та типологію іміджу організації;

□ обгрунтувати

важливість для організації постійної турботи про свій імідж.

® Ишманська А

Основні ідеї теми.

□ Імідж - особливого роду образ-подоба, який створюється цілеспрямовано і за допомогою асоціацій наділяє об'єкт (явище, особистість,товар тощо) додатковими цінностями (соціальними, політичними, естетичними тощо), завдяки яким він сприяймається більш емоційно.

□ Основні властивості іміджу: найбільш важлива, але неповна інформація про об'єкт; контекстний характер іміджу; ситуативність Імідж як варіант згорнутого тексту.

□ Іміджі організації можуть бути різними. За критерієм зв'язку образу, що виникає, з об'єктом іміджу та суб'єктом сприйняття, можна виділити, як це зробив Ф.Джефкінсон: дзеркальний - імідж організації в чужих очах, на думку її керівників і персоналу; поточний - реальний імідж організації в чужих очах; бажаний - імідж, який би організація хотіла мати в очах громадськості; багатозначний імідж - сукупність іміджів структурних підрозділів певної організації в очах громадськості;

□ На думку фахівця з PR К Шенфельда, імідж корпорації має структури, що містить такі чотири різновиди іміджу: імідж товару= чи якісні товари вона виготовляє; імідж управлінський та фінансовий = чи ефективно вона управляє, чи варто бути її акціонером; імідж громадський = чи активна корпорація як член громади; імідж корпорації як продавця = чи добре вона платить, поводиться зі службовцями тощо.

□ Дещо інші риси має наступна структура іміджу корпорації: соціальні характеристики корпорації- яке місце займає компанія у суспільстві, який соціальний статус вона має; "особистісні" характеристики організації = певні символічні характеристики (етичність, надійність, чесність, турботливість); техніко-технологічні характеристики організації = використання сучасної техніки та технологій, виробництво товарів та послуг високої якості, дорогих чи недорогих; фірмовий стиль = система ідентифікації, низка прийомів (графічних, кольорових, пластичних, мовних тощо), які забезпечують єдність усіх виробів фірми та протиставляє фірму та її вироби конкурентам та їхнім товарам.

Дослідники виділяють декілька основних вимог, яким повинен відповідати імідж: він має бути синтетичним (в ньому у стислій формі відображаються головні аспекти діяльності установи та особливості її продукції); правдивим,пасивним; конкретним та яскравим; динамічним; незавершеним; спрощеним.





Дата публикования: 2015-11-01; Прочитано: 534 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...