Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз резюме



Якщо способи пошуку кандидатів були обрані правильно, через деякий час до організації починають надходити резюме кандидатів, зацікавлених у посаді. З їх аналізу починається новий етап – відбір кандидатів. При переході від аналізу резюме до співбесіди, а потім до тестування відбувається відсів, тобто зменшення числа претендентів на посаду, доки їх кількість не становитиме 2-3 чоловік.

Іноді вважають, що результатом попереднього етапу має стати максимально великий приток резюме. Насправді, важливим є не кількість, а якість отриманих резюме. «Якісні» резюме надходять, якщо оголошення про посаду привабили саме цільову групу, а вимоги до посади були

сформульовані досить розгорнуто і водночас конкретно, щоб відсікти явно непідходящих кандидатів.

Резюме – це письмовий документ, що складається у довільній формі і містить інформацію про освіту, навчання, професійний досвід, біографічні дані кандидата на посаду.

Аналіз резюме має дві мети. По-перше – провести попередній відсів кандидатів і виявити найбільш перспективних кандидатів, які будуть запрошені на співбесіду. По-друге – сформулювати питання стосовно досвіду, знань, біографічних даних кандидата, котрі потребують уточнення під час співбесіди.

Резюме – це перше знайомство менеджера з персоналу з кандидатом, яке може багато розказати, але, з іншого боку, значення цього документу не треба перебільшувати, оскільки:

· кандидат вказує ті факти, що свідчать на його користь, оминаючи негативну інформацію;

· резюме не завжди складаються самостійно, можливо кандидатові хтось допомагав його підготувати;

· не завжди найкращий кандидат має найкраще резюме.

На основі резюме відсіюють тих кандидатів, котрі однозначно не відповідають вимогам посади (такі завжди трапляються, оскільки деякі кандидати надсилають резюме «про всяк випадок», не дуже вчитуючись у перелік вимог). Підходящі кандидати запрошують на відбіркові співбесіди.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 557 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...