Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Формулювання вимог до посади



Корисно розрізняти загальноприйняті, загальні і спеціальні вимоги до посади.

Загальноприйняті вимоги – це ті вимоги, які висуває до своїх працівників кожна організація, незалежно від її розміру, специфіки бізнесу, чи організаційної культури. До загальноприйнятих вимог відносять, наприклад, відсутність нарко- і алкоголезалежності, повагу до власності організації і власності її працівників.

Загально-організаційні вимоги – це вимоги, які висуває організація до всіх свої працівників незалежно від посади, яку вони обіймають.

У загально-організаційних вимогах знаходять відображення корпоративні цінності, стандарти поведінки і взаємовідносин, прийнятті в організації, тобто основні аспекти культури, які організація вважає важливим і прагне зберегти від «розмиття» при наборі нових працівників.

Спеціальні вимоги – це вимоги, які висуває організація до працівника, що обіймає конкретну посаду. Вони встановлюються у посадових інструкціях чи приймають форму моделі компетенцій.

Точні, конкретні і максимально повні (але не знищені) вимоги до посади слугують запорукою успішності наступних етапів пошуку і відбору персоналу.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 351 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...