Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Масаж гомілки



Масаж цієї ділянки виконують у вихідному положенні, лежачи на животі. Для зняття напруги з сухожилків верхніх пучків литкового м'яза під гомілковостопні суглоби підкладають масажний валик. Усі рухи спрямовані від п'яти до колінного суглоба по 1-2 напрямках. Спочатку масажують литковий м'яз, потім ахіллів сухожилок та п'ятку.

Погладжування прямолінійне або поперемінне у будь якій стійці починають від кісточок і закінчують на колінних суглобах по двох напрямках. Спочатку з внутрішнього боку, а потім із зовнішнього.

Вижимання великим пальцем, ребром чи основою долоні або обхватом по тих же напрямках, що й погладжування.

Розминання литкового м'яза проводять спочатку захватні: ординарне або подвійне кільцьове. Потім давлючі: середніми фалангами, основою долоні або подушечками пальців. Для усування локальних м'язових ущільнень виконують розминання поду­шечкою великого пальця. Періодично розминання сполучають з потрушуваннями та погладжуванням.

Розтирання ахіллівого сухожилка виконують основою долоні, подушечками 2-5 пальців або «щипцями», будь якими рухами. Його з'єднання з литковим м'язом розтирають подушечками пальців, круговими або спіралеподібними рухами. А місце прикріплення до п'яткової кістки — основою долоні, круговими рухами, утримуючи вільною рукою стопу від розгойдування. Гомілковостопний суглоб одночасно з обох боків під кісточками, розтирають щипцеподібно прямолінійними, спіралеподібними, круговими або штриховими рухами у поперечному напрямку. Основами долоней, зімкнувши пальці у замок, круговими рухами, розтирають п'ятку відразу з обох боків.

Ударні прийоми: рубання, постукування, поплескування або стьобання на литковому м'язі проводять за необхідністю в залежності від мети масажу та стану масажованого.

Струшування гомілки виконують для усунення залишкового м'язового гіпертонусу, утримуючи однією з рук за стопу, зігнувши колінний суглоб під кутом близько 450-900.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 851 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...