Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Масаж колінного суглоба



Масаж проводять у вихідному положенні лежачи на спині, під колінні суглоби підкладають масажний валик. Масажують з обох боків колінного суглоба та прилеглі частини стегна та гомілки.

Погладжування концентричне або поперемінне у будь якій позиції.

Розтирання. Спочатку з метою попереднього розігріву поверхневих тканин, розтирають основою обох долоней будь-якими рухами суглобову сумку водночас з обох боків, зверху та знизу надколінком. Потім «щипцями», спіралеподібними, круговими або штриховими рухами розтирають більш глибокі шари масажованої ділянки, приділяючи особливу увагу поверхневим зв'язкам, меніскам, а також сухожилкам з обох боків від надколінника. Починають розтирання на головках великої та малої гомілкових кісток і поступово посуваються вгору, вздовж колінного суглоба відповідно до внутрішнього та зовнішнього виростків стегнової кістки. Основою долоні або подушечками пальців круговими рухами розтирають кріплення зв'язки надколінника на горбатості великогомілкової кістки.Після розтирання колінного суглоба проводять зміщення надколінника у обидва боки. Для цього його притискують долонею до суглоба і зрушують усередину та назовні. Завершують масаж колінного суглоба погладжуванням.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 241 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...