Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Масаж стегна. Масаж цієї ділянки тіла виконують у вихідному положенні лежачи на спині, для зняття напруги з м'язів-згиначів кульшового суглоба



Масаж цієї ділянки тіла виконують у вихідному положенні лежачи на спині, для зняття напруги з м'язів-згиначів кульшового суглоба, під колінні суглоби підкладають валик. Усі рухи спрямовані від колінного суглоба вгору до гребенів клубової кістки, їх розподіляють по 2-3 напрямках. Починають усередині, потім попереду і далі назовні.

Погладжування прямолінійне, зигзагоподібне, поперемінне або комбіноване у будь якій стійці. Різновид цього прийому виявляється завданням процедури та розміром масажованої ділянки.

Вижимання великим пальцем, ребром або основою долоні.

Розминання. Спочатку розминають усі м'язи передньої поверхні стегна одним або двома захватними прийомами: подвійне кільцеве, поздовжнє або ординарне двома руками. Далі виконують 1-2 давлючих розминань: середніми фалангами, основою долоні або подушечками 2—5 пальців з навантаженням. При необхідності усування локальних м'язових ущільнень, це роблять подушечкою великого пальця. Усі прийоми розминання періодично сполучають із погладжуванням та потрушуванням.

Розтирання. Подушечками пальців спіралеподібними рухами розтирають сухожилки м'язів передньої поверхні спочатку у місцях прикріплення до гребенів клубових кісток, а потім біля колінного суглоба.

Ударні прийоми: рубання, постукування або поплескування, виконують за необхідністю в залежності від мети процедури та стану масажованого.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 228 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...