Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

До оформлення лабораторних робіт



Навчальний посібник «Лабораторні роботи з курсу «Технічна механіка» (розділ 3 «Кінематика» та розділ 4 «Динаміка»)» включає цикл лабораторних робіт, спрямованих на поглиблення і закріплення теоретичних знань, набутих студентами у процесі лекційних занять.

Кожна лабораторна робота має декілька варіантів вихідних даних. Номер варіанту обирається студентом у відповідності до порядкового номера його прізвища в списку журналу академічної групи. Структурне, кінематичне та кінетостатичне дослідження виконується одного і того ж шарнірно-важільного механізму в одному, заданому викладачем, положенні.

Звіти з лабораторних робіт оформляються на одному боці аркуша паперу форматом А4 з полями зліва (25 мм) та справа (10 мм). На кожному аркуші наноситься рамка.

Звіт повинен містити номер лабораторної роботи, її тему, мету виконання, короткі теоретичні відомості, всі необхідні розрахунки та креслення і висновки по роботі.

Використані для розрахунку рівняння і формули пишуться в загальному вигляді, а потім у них підставляються чисельні значення і наводиться кінцевий результат (з указанням розмірності). У разі повторення обчислень записується розрахункова формула, а результати подаються в табличній формі.

Креслення кінематичних схем, планів та діаграм виконуються олівцем за допомогою всіх креслярських інструментів з літерним позначенням кінематичних пар та інших характерних точок і цифровим позначенням ланок, що входять до складу механізмів. Поряд з побудовою вказується її масштаб. Доцільно результуючі вектори на планах швидкостей, прискорень та сил виділяти кольоровими олівцями.

Для виконання лабораторної роботи студент повинен підготувати відповідний теоретичний матеріал та коротко законспектувати його у звіті. Після відповіді на питання, поставленні викладачем, студент допускається до виконання практичної частини роботи і оформляє звіт згідно поставлених вимог. Виконана і належним чином оформлена лабораторна робота захищається. На захисті студент має продемонструвати не тільки ґрунтовні знання з теорії і методів дослідження та проектування механізмів, а й уміння формулювати та викладати свої думки, здатність аналізувати здобуті результати. Лабораторна робота оцінюється диференційованою оцінкою.

Студенти, які не виконали або не захистили хоча б однієї лабораторної роботи, вважаються такими, що не виконали навчальний план, і не допускаються до складання іспиту.

Навчальний посібник може бути використаний для самостійної роботи студентів будь-якої форми навчання, в тому числі і дистанційної.


Лабораторна робота №1





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 325 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...