Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Етапи розробки технологічних процесів



Технологія проектування автоматизованої обробки економічної інформації при рішенні будь-якої економічної задачі підрозділяється на 4 етапи:

· початковий;

· підготовчий;

· основний;

· заключний.

Склад і структура операцій шкірного з етапів технологічного процесу можуть бути різними в залежності від використовуваних засобів ВТ, засобів оргзв'язку і вимог до технології перетворення інформації. По своєму призначенню технологічні операції бувають допоміжними, основними іконтрольними. Другі складають основу і відносяться до операцій внутрімашинної технології обробки даних.

Це операції упорядкування, коректування, нагромадження і власне обробки.

Упорядкування - довільне розташовані дані розміщаються у визначеній послідовності значень ключових слів.

Коректування - процес внесення змін у вже сформовані файли даних, що дозволяє підтримати їх в актуальному для обробки стані.

Нагромадження - процес періодичного додавання даних у файли зметою формування вихідних даних за визначений інтервал години.

Обробка - виконання всіх арифметичних і логічних операцій по перетворенню вихідної інформації в результатну. Існують різні форми усередині машинної технології обробки інформації. Найбільш розповсюдженими формами є обробка даних у пакетному і діалоговому режимах.

Іноді автоматизоване рішення задач повинне узгоджуватися за годиною з ходом керованих процесів. Відповідно організація обробки інформації для цих нестатків одержала назву технології обробки даних у режимі реальної години. Важливою характеристикою, що визначає область приведення режиму реальної години є швидкість реакції системи керування на зміну станів об'єкта керування.

У дійсний час просліджується тенденція до максимального наближення інформаційних і програмних ресурсів до користувача. ПЭВМ, що працюють у мережі, мають істотна переваги перед АРМ, що працюють у режимі поділу години. А, головешці, засобу інтелектуального інтерфейсу забезпечують користувача простими і надійними способами рішення своїх професійних задач. Основний результат - це зміна інтерфейсу кінцевого користувача з терміналом. Від методу "(запам'ятовуй, стан своїх ресурсів) проектуй (необхідну послідовність дій у термінах команд) набирай (керуючий текст)" відбувається перехід до методу "дивися (на графічну модель стану ресурсів) вибирай (необхідну дію з ієрархічного меню)".

Такий інтерфейс підтримується всіма способами інформаційної технології - складовими частинами бази знань, що включає базу даних, прикладне програмне забезпечення й опорної технології, що базується на апаратних засобах, системному й інструментальному програмному забезпеченні.

Повертаючись до питання про етапи розробки технологічних процесів, необхідно сказати, що на заключному етапі виробляється контроль і випуск результатних документів.

З курсу "Проектування АЭИС" відомо, що всі етапи розробки технологічних процесів (предпроектная стадія, технічне проектування, стадія робочого проектування, запровадження в дію, функціонування, супровід, модернізація) документуються.

Документування - оформлення опису обраних варіантів побудови інформаційної технологія з коментарями, що забезпечують їхнє використання впроцесі експлуатації системи.

Наявність документального обґрунтування дозволяє перевірити правильність варіанта.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 451 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...