Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Результат впливу



Модуль 11 ПФ.Д.01.ПР.О.02.03, ПФ.Д.01.ПР.О.04.02, ПФ.Д.02.ПР.О.06.02, ПФ.Д.02.ПР.О.07.02, ПФ.Д.03.ПР.О.15.03, ПФ.Д.03.ПР.О.20.02, ПФ.Д.03.ПР.О.02.02, ПФ.Д.03.ПР.О.03.03, ПФ.Д.01.ПР.О.04.03, ПФ.Д.01.ПР.О.05.03, ПФ.Д.01.ПР.О.07.03, ПФ.Д.01.ПР.О.08.02, ПФ.Д.01.ПР.О.10.04, ПФ.Д.02.ПР.О.18.01, ПФ.Д.02.ПР.О.20.01, ПФ.Д.01.ПР.О.02.04, ПФ.Д.01.ПР.О.01.02, ПФ.Д.01.ПР.О.02.02, ПФ.Д.01.ПР.О.03.02, ПФ.Д.01.ПР.О.04.02, ПФ.Д.01.ПР.О.01.06, ПФ.Д.01.ПР.О.02.01, ПФ.Д.04.ПР.О.17.02, ПФ.С.04.ПП.О.23.03

Нові інформаційні технології виконання спеціальних функцій управління

План

1 Поняття та класифікація інформаційних технологій

2 Основні етапи розвитку інформаційних технологій

3 Структура інформаційних технологій забезпечення управлінської діяльності

4 Концепція електронного офісу

5 Використання засобів комп'ютерної техніки: персонального комп'ютера, принтера, сканера, мережі Інтернет

6 Застосування у виконанні спеціальних функцій керування факсів, копіювальних апаратів, лінії АТС

1 Поняття та класифікація інформаційних технологій

Сам термін «інформаційна технологія» базується на понятті «технологія», що є досить стійким і з'явилося в науково-технічному обороті в зв'язку з проблемами організації виробництва.

Технологія (від греч. techne - мистецтво, майстерність, уміння) сукупність методів обробки, виготовлення, зміни - стану, властивостей, форми - сировини, чи матеріалу напівфабрикату, здійснюваних у процесі виробництва продукції; наукова дисципліна, що вивчає фізичні, хімічні, механічні й інші закономірності, що діють у технологічних процесах. Технологія – самі операції видобутку, обробки, транспортування, збереження, контролю, що є частиною загального виробничого процесу.

Складові «інформаційної технології»:

· об'єкт впливу (сировина, матеріал, напівфабрикат)

· результат впливу (зміна стану, властивостей, форми об'єкта)

· методи впливу (обробка, виготовлення, зміна – процеси, що приводять до шуканого результату впливу).

У залежності від переліку ресурсів існують різні види технологій:

Об'єкт впливу – енергія – енергетична технологія;

Об'єкт впливу – фінанси – фінансова технологія;

Об'єкт впливу – інформація – інформаційна технологія.

Інформаційна технологія – сукупність методів і засобів цілеспрямованої зміни властивостей інформації.

Інформаційна технологія – система методів і способів збору, нагромадження, збереження, пошуку, обробки і видачі інформації

.

Інформаційна технологія – процес, що використовує сукупність засобів і методів збору, обробки і передачі даних для одержання інформації нової якості про стан об'єкта, чи процесу явища.

Інформаційна технологія – система методів і способів збору, нагромадження, збереження, пошуку й обробки інформації на основі застосування засобів обчислювальної техніки.

Автоматизована інформаційна технологія – системно організована для рішення задач керування сукупність методів і засобів реалізації збору, реєстрації, передачі, нагромадження, пошуку, обробки і захисти інформації на базі застосування новітнього програмного забезпечення, використовуваних засобів обчислювальної техніки і зв'язку, а також способів, за допомогою яких інформація пропонується клієнтам.

Об'єкт впливу:

Інформація розглядається як конкретне втілення у виді даних на тім чи іншому носії.

Форма сприйняття:

· Текстова інформація (письмова мова, математичні і хімічні формули, тексти)

· Аудиоінформація (усне мовлення, музика, звуки природного чи штучного походження, системи звукової сигналізації різного призначення);

· Відеоінформація (образи, сприймані органами зору – малюнки, схеми, карти, фільми).

·

Змістовна інтерпретація – конкретизує сприйняття конкретних даних тієї чи іншої форми представлення в рамках конкретного виду діяльності.

Носії інформації – матеріальне втілення даних тієї чи іншої форми представлення.

Носії текстових даних поверхня кам'яних печер, шкіри тварин, виготовлені з очерету папірусні сувої, берестяна кора, глиняні дощечки, дерев'яні дощечки, тканини, папір.

Носії аудиоінформації - природне середовище, що передає звукові хвилі, матеріальні об'єкти, визначені властивості яких дозволяють фіксувати і відтворювати звукові коливання (воскові валики, вінілові диски, намагнічена дріт і плівка, оптичні диски). Варто згадати й електромагнітні полюси, що дозволяють сприймати, передавати і відтворювати звукові коливання (радіо, телефон, телеграф і т.п.).

Носії відеоінформації містять у собі крім усіх перерахованих носіїв текстової інформації різного роду фотоматеріали, голографические пластини та інші матеріали, що дозволяють фіксувати і відтворювати зорові образи. До носіїв відеоінформації варто віднести електромагнітні полюси, що дозволяють сприймати, передавати і відтворювати звукові коливання.

До особливих видів носіїв відносять електронні. Це не цілком точна назва поєднує усі види носіїв, що зберігають дані у виді деяких об'єктів, інтерпретація яких за допомогою програм, виконуваних комп'ютером, відтворює ту чи іншу форму інформації на відповідних пристроях.

Результат впливу

Збір даних – трансформація сукупності даних, при якій міняється її концентрації, тобто з різних джерел дані збираються в одному місці.

Передача даних – трансформація сукупності даних, при якій змінюється її просторові координати, розглянуті як відповідна властивість.

Обробка даних – трансформація сукупності даних, при якій змінюється та інша якісна її властивість, що має зміст для рішення конкретної чи задачі проблеми.

Збереження даних – трансформація сукупності даних, приякій міняється її тимчасове координати, розглянуті вас відповідні властивість.

Представлення даних – трансформація сукупності даних, при якій міняється вид – форми чи збереження результату обробки до форми, зручної для використання при рішенні конкретної чи задачі проблеми.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 230 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...