Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Струменеві



Принтери бувають матричні, струменеві та лазерні. Найбільш розповсюдженими є матричні (голчасті) принтери. Смороду можуть працювати як у текстовому, так і в графічному режимі. Спосіб печатки символьної інформації подібний способу зображення символів на екрані дисплея. Друкуюча голівка матричного принтера має 9 чи 24 металевих штырьков (голок), розміщених упритул друг до друга по вертикалі. Одержавши сигнал від комп'ютера, голки вдаряються по барвній стрічці і залишають на папері оцінки - крапки. Потім голівка переміщається на один крок левее чи правее і друкує наступний стовпець крапок. Сукупність таких стовпців і створює зображення символу.

Інформація для рядка, що друкується, зберігається в спеціальній пам'яті принтера в закодованому виді. Шкірному рядку рядка, що друкується, у пам'яті принтера відповідає свій біт.

Любою принтер, у тому числі і матричний, має 2 характеристики: швидкість і якість печатки.

У струменевих принтерах зображення на папері виходить шляхом нанесення барвного речовини. У них друкуюча голівка - це форсунки, що выпрыскивают фарбу на папір. Швидкість і якість печатки струминних принтерів краще, ніж у матричних. Струминні принтери бувають як чорно-білі, так і кольорові. У теж година ці принтери дорожче матричних і вимагають систематичного і якісного обслуговування.

Лазерні принтери забезпечують найвищу швидкість і найкращу якість печатки в порівнянні з іншими принтерами. Принцип їхньої дії полягає в наступному. Лазерний промінь електризує поверхня друкуючого барабана. При цьому ступінь електризації залежить від виду друкуючого зображення. Порошок тонера наноситися на електризовані ділянки барабана. При цьому щільність нанесення цього порошку визначається величиною електричного заряду відповідного ділянки барабана.

Швидкість друкування лазерних принтерів досягає 20 сторінок у хвилину. Найбільш розповсюдженими є принтери зі здатністю, що дозволяє, 300, 600 і 1200 dpi. Виробляються як чорно-білі, так і лазерні кольорові принтери.

Плоттеры, як раніше називалися графобудівниками, використовуються в основному в проектних організаціях для виготовлення складних креслень. Смороду друкують креслення з високою якістю і швидкістю, у тому числі і з використанням різних квітів.

Сканери призначені для введення в комп'ютер графічної інформації (малюнків, фотографій). Багато графічних зображень можна створювати за допомогою графічних редакторів. Однак, якщо зображення вже мається на якому або носії, ті його краще ввести в комп'ютер за допомогою сканера.

Принцип дії сканера заснувань на перетворенні зображення, наприклад, фотографія накладається на поверхню, під якою встановлена лінійка фотоелементів. Ця лінійка зі світловим променем сканує по зображенню і далі світлові сигнали перетворяться в електричні. Таким чином, у комп'ютері створюється деяка «електронна копія» зображення (наприклад, фотографія).

Сканери

Ручні Планшетні Роликові Проекційні

Сканери бувають наступних типів: ручні, планшетні, роликові і проекційні.

Ручні сканери користувач сам переміщає по поверхні зображення. За один прохід уводиться смуга зображення, що має стандартну ширину 105 мм. Потім робляться другий і наступний проходи доти, поки не буде уведене всі зображення.

У планшетних сканерах лист із зображенням лягає на спеціальну поверхню. Потім здійснюється автоматичне сканування всього зображення і введення його в комп'ютер. У деяких сканерах планшетного типу убудовані пристрої автоматичної подачі папера. Це забезпечує введення декількох зображень без утручання користувача. Планшетні сканери зараз є найбільш розповсюдженими.

У роликових сканерах зображення на листі папера формату А4 протягається через сканер. Після зчитування лист виштовхується зі сканера.

Проекційні сканери використовують в основному для введення проекцій тривимірних предметів.

Основною характеристикою сканера є здатність, що дозволяє, що як і в дисплеях, так і в принтерах визначається кількістю крапок на дюйм. Зараз використовуються сканери зі здатністю, що дозволяє, від 300 dpi до 2000 dpi.

Сканери безпосередньо не призначені для введення текстової інформації. Однак сканери можуть використовуватися для цих цілей. У цьому випадку використовуються спеціальні програми, що здійснюють розпізнавання графічних зображень символів і перетворення їхній у коди формату АSCII.

6 Застосування у виконанні спеціальних функцій керування факсів, копіювальних апаратів, мини АТС





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 275 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...