Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Схема В. 1. Комплексний аналіз уроку



Комплексний аналіз уроку проводиться за такими напрямами:

1-й напрям – аналіз виконуваних вчителем завдань: як враховуються і відбиваються принципи навчання у змісті й методиці роботи вчителя, наскільки повно досягнуте дидактичні і виховні завдання уроку; в якій мірі активізувалася пізнавальна діяльність школярів на різних етапах уроку, що стимулювало відповідальне ставлення учнів до навчальної праці; наскільки об’єктивно оцінювались знання, вміння, навички, як здійснювався зв’язок теорії з практикою, наскільки вдало сполучалися зміст і методи навчання, технічні засоби; що робилося для урахування вікових та індивідуальних особливостей, можливостей і здібностей школярів.

2-й напрям – аналіз виховного впливу уроку: що на уроці служило ідейно-моральному, естетичному, розумовому, фізичному розвитку, трудовому вихованню і профорієнтації; як знання допомогли осмислити й оцінити явища соціальної дійсності, події в житті країни, держави, краю, міста, села, школи, класу; якими є виховні стосунки між учнями; наскільки сприяла організація навчальної роботи формуванню особистісних якостей тощо.

3-й напрям – аналіз педагогічних можливостей і особливостей учителя: які особистісні якості вчителя виявлялися на різних етапах уроку (педагогічна етика і культура, зовнішній вигляд, естетика одягу вчителя, культура мовлення, манера триматися, авторитетність, вміння бачити клас, активізувати й мотивувати працю дітей, визначати типові помилки в їхній роботі і усувати їх, оцінювати результати своєї праці і підсумки навчання школярів, вносити корективи).

4-й напрям – аналіз діяльності учнів на уроці: врахування вчителем вихованості і навченості дітей, результатів попередніх занять, працездатність учнів на уроці, вміння мислити, працювати самостійно, надавати допомогу товаришу, допитливість, стійкість інтересів, розвиток мовлення, вміння застосовувати теорію на практиці та ін.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 299 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...