Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сфери професійної діяльності



Наступний етап здійснення професійного вибору старшокласниками пов’язаний з більш детальним ознайомленням з професіями, що входять до кожної сфери. Для цього можна порадити педагогу підготувати та провести екскурсію на підприємство, бесіду, диспут, тематичний виховний захід (див. «Тематичний перелік орієнтовних форм профорієнтаційної роботи зі старшокласниками» у розділі «Методичні матеріали для організації науково-дослідної та виховної роботи студентів-практикантів за обраними напрямами діяльності» (напрям 3)).

Завершальний етап професійного самовизначення спрямований на самопізнання індивідуальних можливостей старшокласників відповідно вимогам конкретної професії, що зацікавила. Визначити, який тип професії є бажаним для школяра, допоможе «Діагностичний питальник «Людина – машина», представлений у розділі «Методичні матеріали для організації науково-дослідної та виховної роботи студентів-практикантів за обраними напрямами діяльності» (напрям 3).

Користуючись наведеними порадами, педагог має можливість встановити баланс між нахилами, інтересами, можливостями старшокласників та потребами існуючої системи суспільного розподілу праці, – тобто забезпечити професійне самовизначення юнаків.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 307 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...