Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методична розробка виховного заходу чи справи



Підготувати методичну розробку одного з проведених виховних заходів (бесіди, конкурси, аукціони, КВК, ярмарки, вечорниці, КТС) та зробити його самоаналіз.

Студенту-практиканту доцільно вивчити методику організації і проведення виховного заходу та КТС.

Методика підготовки виховного заходу

Виховний захід – це одна із організаційних форм, що широко використовується у позаурочній і позашкільній виховній роботі.

Виховний захід дає можливість виробити в учнів певне ставлення до оточуючої дійсності, формує образ самого себе, ціннісні мотиви, духовні потреби, відповідальність за вчинки, впливає на громадську думку, прилучає до життя колективу, формує його традиції.

Виховний захід є процесом, що передбачає у своєму розвитку кілька взаємопов’язаних етапів:

І етап. Планування

Підготовча частина:

1. Визначити цілі і завдання заходу.

2. Вибрати види, форми і методи роботи. Вибір форм виховання залежить від: змісту і спрямованості виховних завдань, віку учнів, рівня їх вихованості і особистісного соціального досвіду; особливостей дитячого колективу і його традицій; особливостей і традицій регіону, технічних можливостей, а також рівня професіоналізму учителя (вихователя, куратора).

3. Продумати, як оптимально залучити вихованців до підготовки і проведення заходу.

4. Визначити можливість участі батьків, спеціалістів з профілю тематики заходу, психолога, представників громадських організацій.

Організаційна частина:

1. Підбір тематичного матеріалу – змістовність, доказовість з урахуванням методів виховних впливів (метод формування свідомості – розповідь, бесіда, диспут, приклад; метод формування досвіду
поведінки – створення виховуючих ситуацій, вправи та ін.; метод стимулювання – змагання, заохочення, покарання).

2. Використання цікавих творчих засобів: тестів, анкет, відеосюжетів, ігрової діяльності та ін.

3. Побудова логічної послідовності ходу і логічної завершеності теми з урахуванням виховної мети, сформульованої заздалегідь.

4. Розрахунок у часі проведення, відповідно до віку учнів.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 1255 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...