Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зміст практики



МОДУЛЬ 1. МЕТОДИКА ВИКЛАДАННЯ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА

Мета – підготовка студента до організації образотворчої діяльності учнів в умовах загальноосвітньої школи.

Завдання практики:

- опанування сучасного досвіду організації образотворчої діяльності учнів загальноосвітньої школи;

- вдосконалення умінь і навичок планування та організації образотворчої діяльності школярів на уроках образотворчого мистецтва у початковій і базовій школі та у позакласній роботі;

- апробація матеріалів курсового дослідження.

Зміст модуля

Завдання для практичної роботи

1. Опрацювання навчальних програм з образотворчого мистецтва, аналіз тематики навчальних завдань з образотворчого мистецтва за календарним планом на період практики (1-7 класи).

2. Ознайомлення із роботою кабінету образотворчого мистецтва, методичними та дидактичними матеріалами з якими працює вчитель образотворчого мистецтва.

3. Відвідування уроків образотворчого мистецтва, які проводить учитель (перший тиждень практики).

4. Розробка конспектів уроків образотворчого мистецтва (1-7 класи), які припадають на період практики за календарним планом. Конспекти уроків фіксуються у робочому «Щоденнику практиканта».

5. Проведення уроків образотворчого мистецтва (1-7 класи), які припадають на період практики. Два із уроків – відкриті.)

6. Підготовка та проведення позакласного заходу з образотворчого мистецтва (виставка дитячих робіт, екскурсія до виставкової зали тощо).

7. Виконання завдань, пов’язаних із змістом курсового (кваліфікаційного) дослідження. Фіксуються у «Щоденнику практиканта» у формі короткого звіту.

Завдання для самостійної роботи

1. Підготовка до уроків образотворчого мистецтва. Аналіз програмового змісту навчального матеріалу з образотворчого мистецтва. Робота з науковими та методичними джерелами. Розроблення конспектів уроків, виготовлення наочності до уроків.

2. Підготовка до проведення позакласних заходів з образотворчого мистецтва.

3. Здійснення самоаналізу практичної діяльності.

4. Оформлення звітної документації.

Завдання для індивідуальної роботи

1. Вивчення досвіду роботи вчителя образотворчого мистецтва.

2. Виконання завдань пов’язаних із змістом курсового (кваліфікаційного) дослідження.

3. Діагностика рівня художньої підготовки класу (окремих учнів). Вибір форм та методів діагностики. Аналіз результатів. Рекомендації щодо подолання недоліків.

Звітна документація та вимоги до її оформлення:

1. Щоденник практики встановленого зразка.

2. Робочий "Щоденник практиканта", в якому зафіксована уся навчально-виховна робота, проведена студентом під час практики: фрагменти, календарного планування, конспекти уроків, самоаналіз проведених уроків, звіт про проведення позакласного заходу, аналіз рівня художньої підготовки класу (окремих учнів), звіт про виконання завдань, пов’язаних із змістом курсового (кваліфікаційного) дослідження.

3. Календарні плани з образотворчого мистецтва (1-7 класи) на період практики. Фіксуються у робочому «Щоденнику практиканта».

4. Конспекти відкритих уроків з образотворчого мистецтва (зображувальна діяльність): 1 – початкова школа, 1 – базова школа. Формат – А-4, відповідність вимогам, наявність моделі дидактичного матеріалу, наявність дитячих малюнків.

5. Звіт про проведення позакласного заходу (сценарний план, коротка характеристика, фото, дитячі творчі роботи). Фіксується у робочому «Щоденнику практиканта».

6. Відомості про досвід роботи вчителя образотворчого мистецтва. Оформлюється у відповідності до вимог оформлення наукових робіт.

7. Аналіз рівня художньої підготовки класу (окремих учнів). Матеріали фіксуються у робочому «Щоденнику практиканта».

8. Звіт про виконання завдань пов’язаних із змістом курсового (кваліфікаційного) дослідження.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 378 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...