Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методика вивчення фонетики, граматики і правопису



24. Послідовність і системність формування в учнів понять про систему голосних і приголосних. Методика проведення повного звукового і звуко-буквеного розбору слів. Використання елементів фонетичної транскрипції при характеристиці звукового складу слова. Побудувати фрагмент уроку.

25. Методи і методичні прийоми формування граматичних понять в уч­нів початкових класів. Форми аналізу і синтезу на різних етапах вивчення гра­матичного матеріалу.

26. Загальна характеристика вправ з граматики. Види вправ за характе­ром матеріалу, розумових операцій. Письмові і усні вправи з граматики. Фрагмент уроку.

27. Мовний розбір, його види і методика проведення в різних класах на різних етапах оволодіння граматичним матеріалом. Письмові й усні вправи з граматики. Фрагмент уроку.

28. Методика вивчання морфемної будови слова і знайомство з елемен­тами словотворення. Зв'язок морфемного розбору із звуко-буквеним та орфо­графічним аналізом слів. Методика морфемного розбору.Фрагмент уроку.

29. Формування у молодших школярів поняття про частини мови. Сис­тема вивчення іменника, прикметника, дієслова у початкових класах Методика опрацювання прийменників, прислівників і займенників. Фрагмент уроку.

30. Методика роботи над елементами синтаксису. Вивчення речення в різних класах початкової школи. Навчання учнів встановлювати граматичні зв'язки слів у реченні. Робота над вивченням пунктуації.

31. Система роботи над вивченням орфографічних правил іумінням за­стосовувати їх на письмі Система орфографічних правил і їх роль у набутті уч­нями міцних орфографічних навичок. Види орфографічних вправ. Фрагмент уроку.

32. Навчальні диктанти і їх місце у набутті учнями орфографічно прави­льного письма. Види диктантів. Методичні вимоги і прийоми проведення різних видів навчальних диктантів.

33. Види домашніх завдань з фонетики, граматики, правопису. Пояснення характеру домашнього завдання, вимоги до форм перевірки. Диференці­йований підхід до домашніх завдань для учнів різних класів. Фрагмент уроку.

34. Види наочності на уроках з фонетики, граматики, правопису і методика їх застосування. Технічні засоби на уроках мови. Вимоги до дидактич­ного матеріалу з фонетики, граматики, правопису. Фрагмент уроку.

35. Будова і методика проведення різних типів уроку. Методика письмової перевірки знань учнів з фонетики,грамматики, правопису. Методика проведення уроків у малокомплектній школі. Фрагмент уроку.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 1466 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...