Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методика читання



12. Освітнє, виховне і розвиваюче значення читання. Вплив змісту науково-пізнавальної і дитячої художньої літератури на формування діалектико-матеріалістичного світогляду.

13. Зміст, основні принципи і особливості будови програми з читання для початкових класів. Огляд підручників з читання для початкових класів. Види читання. Способи читання.

14. Якості повноцінних навичок читання і шляхи їх удосконалення. Критерії свідомого читання. Вимоги до правильного читання. Програмові вимоги до швидкого читання учнями 1-4 класів. Види помилок при читанні і встановленні причин їх виникнення.

15. Виразне читання. Фактори, що сприяють виразному читанню. Тех­ніка читання. Методика навчання виразному читанню.

16. Послідовність роботи над текстом. Творчі роботи при опрацюванні тексту. Прийоми активізації роботи учнів на уроках читання.

17. Методика читання оповідань. Врахування особливостей сприйман­ня художніх творів учнями різних вікових груп. Будова фрагменту уроку чи­тання оповідань.

18. Методика читання казок. Методика опрацювання казок залежно від їх тематичної спрямованості. Фрагмент уроку читання казки в 1 класах.

19. Методика читання байок. Виховне значення байок. Фрагмент уроку на засвоєння байки в 2-4 класах.

20. Методика читання віршів. Методика заучування напамя'ть віршів і уривків з прози. Фрагмент уроку з опрацювання віршів.

21. Методика читання науково-пізнавальних статей. Фрагмент уроку з опрацювання науково-пізнавальних текстів.

22. Типи уроків читання залежно від жанру і дидактичної мети. Розви­ток пізнавальних можливостей на уроках читання. Використання проблемного навчання. Побудувати фрагмент уроку, використовуючи проблемне навчання.

23. Зв'язок уроків позакласного читання і самостійнимдомашнім читанням дітей. Вимога до уроків позакласного читання Особливості проведення уроків з позакласного читання. Фрагмент уроку з позакласного читання.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 968 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...