Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Орфографія



13. Поняття орфографії. Співвідношення орфографії з графікою і орфо­епією. Принципи українського правопису. Позначення м'якості приголосних на письмі. Вживання апострофа. Короткі відомості з історії української орфографії. Поняття орфограм.

14. Написання слів разом і через дефіс. Вживання великої букви. Право­пис слів іншомовного походження. Орфографічні та технічні основи правил пе­реносу слів.

Лексикологія

15. Слово як одиниця мови. Лексичне значення, або семантика слова: загальні і власні назви. Багатозначні і однозначні слова. Пряме і переносне зна­чення слова. Види перенесень значень. Номінативна функція слова. Поняття лексики.

16. Багатозначність і омонімія. Типи омонімів. Синоніми, антоніми, їх стилістичне використання.

Омофони, омоформи й омографи. Омонімія граматичних форм. Міжмо­вні омоніми.

17. Склад лексики з погляду її походження. Слова споконвічні і запози­чені. Слова, засвоєні з інших мов. Українські слова в інших мовах. Співвідно­шення спільнослов'янської, спільносхідно-слов'янської та власне української лексики. Терміни та їх місце в діловому мовленні.

18. Лексика української мови зі стилістичного погляду. Загальновживані слова. Слова з позитивним і негативним емоційним забарвленням.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 763 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...