Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методика навчання грамоти



2. Читання і письмо як види мовної діяльності. Лінгвістичні основи ме­тодики навчання грамоти. Урахування психологічних і психофізіологічних ви­мог до процесу читання і письма на початковому етапі навчання учнів.

3. Педагогічні вимоги до навчання грамоти: дотримання принципу до­ступності у навчанні грамоти дітей з урахуванням їх вікових особливостей; здій­снення індивідуального підходу в навчанні грамоти; забезпечення взаємозв'язку навчання, виховання і розвитку учнів у процесі навчання грамоти. Особливості навчання грамоти в малокомплектній школі.

4. Навчально-виховні завдання добукварного періоду. Структура. Зміст і вимоги до занять за програмою з української мови для 1-го класу початкової школи. Обсяг знань, умінь і навичок, які повинні набути в добукварний період.

5.Підготовка дітей до навчання грамоти. Ознайомлення учнів з понят­тями "речення", "словосполучення", "слово", "голосний", "приголосний" звук, "тверді" і "м'які" приголосні. Робота над формуванням в учнів фонетичного слуху. Робота над подоланням впливу діалектичного оточення на вимову звуків.

6 Підготовка дітей до навчання письма. Технічна і гігієнічні вимоги, необхідні для формування навичок письма. Система прийомів проведення гра­фічних вправ при підготовці учнів до письма.

7. Поділ букварного періоду на два етапи. Методика ознайомлення уч­нів з новим звуком і новою буквою. Набуття навичок читання букв у складі слова. Способи перевірки розуміння учнями прочитаних слів.

8. Застосування звуко-складового методу у навчанні грамоти в буквар­ний період. Ознайомлення учнів з позначенням м'якості приголосних, з ужи­ванням букв я, ю, є, ї для позначення звукосполучень йа, йу, йе, йі.

9.Лінгвістичні та психолого-педагогічні вимоги до букваря. Методика роботи з букварем. Використання малюнків букваря для усвідомлення учнями прочитаного і розвитку мовлення.

10. Навчання письма у букварний період. Психолого-педагогічні вимоги до процесу навчання письма. Особливості нової системи каліграфічного пи­сьма. Вимоги до техніки і засобів письма.

11. Особливості будови і методи проведення уроків читання і письма післябукварного періоду. Види самостійної роботи учнів на уроках читання і письма. Робота над розвитком мислення і мовлення в післябукварний період.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 1771 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...