Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Етапи практики



Підготовчий етап практики містить у собі процес вирішення всіх організаційних питань. Він починається з настановчого семінару, що проводиться представником кафедри, котрий відповідає за організацію і проведення практики, для керівників груп практикантів.

У рамках настановчого семінару представники установ, у яких буде проходити практика, знайомляться з її програмою, погоджують з керівниками практики ВНЗ вимоги до діяльності студента, режиму його роботи, формам звітності по практиці (відгукові про роботу студента, документам по оплаті практики), вирішують інші робочі питання.

Після обговорення організаційних моментів з керівниками практики проводиться настановча конференція, на якій присутні представники адміністрації Інституту (факультету), студенти, керівники практики ВНЗ і представники майданчиків практики. Студенти знайомляться з задачами, програмою і звітною документацією по практиці, з розподілом по об'єктах, зі своїми кураторами-методистами практики - представниками адміністрації тих установ, де вони будуть неї проходити, і груповими керівниками - викладачами ВНЗ. На конференції уточнюються програма і терміни проведення практики, форми звітності.

Робочий етап практики включає знайомство студента з установою, у якому він буде працювати, складання кожним практикантом індивідуального плану роботи, практичну діяльність відповідно до цього плану, попередню розробку конкретної форми роботи з клієнтами, консультації з методистами і викладачами - керівниками практики.

Протягом робочого етапу студент виконує основні завдання, визначає тему свого виступу на заключній конференції.

У ході підсумкового етапу студент у встановлений термін оформляє звіт по практиці, отримує письмовий відгук-характеристику групового керівника, у який вноситься оцінка роботи практиканта. Усі звітні матеріали пред'являються для контролю керівникові практики з навчального закладу.

Завершує практику підсумкова конференція. Її дата визначається заздалегідь. Студенти готують виступи, виставку стендів, газет, що відбивають хід і результати практики, виставку робіт дітей. На конференцію запрошуються куратори-методисти керівники, що разом з керівниками практики з вузу підводять підсумки роботи студентів, дають свою оцінку, висловлюють зауваження і побажання. У формі усних виступів студентів і в стінгазетах, які кожна робоча група готує до конференції, відбувається обмін інформацією про специфіку діяльності соціальних педагогів у різних установах. І, незважаючи на те, що кожний студент працював лише в одній установі, усі вони мають цілісне уявлення про „професійне поле” майбутньої діяльності.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 1399 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...