Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Колективні та індивідуальні форми роботи на уроках СПО



Як правило, практична робота на уроках СПО організується з використанням бригадної форми навчання. На перших уроках учитель ділить учнів на бригади (по 4-5 осіб). Для того, щоб пояснити, що повинен робити бригадир, учитель виступає в ролі бригадира однієї з бригад. Решта бригадири, призначені з числа учнів, виконують інструкції вчителя, організовуючи роботу своїх бригад. Для успішного проведення перших занять, бригадирів необхідно вчасно і детально проінструктувати щодо їх обов'язків.

В ході практичної роботи бригадир повинен виконати частину спільного завдання.

Учитель керує не тільки бригадами. В процесі виконання завдання він пояснює і дає вказівки окремим учням, допомагає їм, стежить за виконанням санітарно-гігієнічних правил і технікою безпеки.

Учитель повинен прагнути до того, щоб кожен учень засвоїв весь хід виконання завдання і побував в ролі бригадира. Наприклад, якщо ні одному занятті учень мив і чистив овочі для супу, то на іншому - він пасерує овочі або заправляє перші страви.

Бригадна форма роботи може бути використана і при виконанні однакових завдань (штопання, чистка, миття посуду).

Учитель повинен підтримувати в кожному учні бажання стати бригадиром. При цьому велике виховне значення має вимога, яка полягає в тому, що бригадиром може стати старанний, акуратний, учень, який успішно справляється із завданням.

Учні, які з труднощами виконують завдання, можуть призначатися бригадиром при виконанні дуже простих або аналогічних завдань.

Для активізації учнів та оцінки їх знань і умінь доцільно організувати змагання бригад або індивідуальні змагання. Результати учитель повинен підвести і повідомити в кінці уроку.

Індивідуально учні виконують завдання при вивченні таких розділів, як "Особиста гігієна", "Одяг, взуття", "Бюджет сім'ї". Це вироблення правильної постави, чистка зубів, заповнення бланків, оформлення документації.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 555 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...