Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація учнів



2. Бесіда. У ході бесіди повторюється матеріал, вивчений на попередніх заняттях, про види магазинів (продовольчі та промтоварні), універмаги, універсами, спеціалізовані магазини, їх призначення.

Основна увага приділяється закріпленню знань і умінь, отриманих дітьми під час екскурсії в продовольчий магазин. Учні повинні відповісти, які відділи є в продовольчому магазині, які продукти продаються в кожному з них.

До цієї частини заняття вчитель готує таблички з назвами відділів магазину, картинки із зображеннями різних продуктів і цінники із зазначенням вартості окремих товарів. Під час відповідей учні називають відділи, беруть таблички з їх назвами і прикріплюють до магнітної дошці. Потім вчитель просить перерахувати продукти, які продаються в кожному відділі, і помістити картинки із зображеннями деяких з них під назвами відділів. Учні згадують як бувають упаковані ті чи інші продукти (молоко в пакетах, вермішель в коробочках, повидло в банках і т.д.). Потрібно звернути увагу дітей на те, що вартість того чи іншого продукту можна знайти на упаковці, запропонувати окремим учням знайти її і назвати.

Треба згадати, який порядок покупки продуктів у магазині;, в якій послідовності потрібно укладати продукти в свою -Сумка, як вчинити, якщо в магазині немає потрібного товару.

Далі вчитель пропонує одному-двом учням розповісти, як вона купували продукти під час екскурсії, іншим - згадати, які правила поведінки вони дотримувалися, перебуваючи в магазині.

3. Моделювання реальних ситуацій.

1. Розігрується ситуація "Важка сумка". З'являється старенька бабуся, вона несе важку сумку. Зупиняється, тре поперек.

Назустріч іде хлопчик: "Що, бабуся, важкувато? А навіщо стільки купувала?" Хлопчик йде. Йде дівчинка. Вона підходить до бабусі і ввічливо пропонує свою допомогу: "Бабусю, адже вам важко. Дозвольте, я допоможу". "Ох, допоможи, дитинко, така важка сумка, просто сил немає". Дівчинка бере сумку і вони разом йдуть.

Учитель пропонує глядачам розібрати ситуацію. Потім звертається до учня, який грав хлопчика і запитує його, як треба було вчинити. Учитель підкреслює, що на початку треба обов'язково запитати, чи потрібна допомога, і, тільки отримавши позитивну відповідь, допомагати. Далі слід запитати дітей, що вони будуть робити, якщо перехожий відмовиться від їх допомоги, і обговорити відповіді учнів.

2. Купівля товарів в магазині. Перед учнями столи-лавки трьох відділів магазину: молочного, бакалійного, хлібного. На них розставлені упаковки продуктів, натуральні продукти. Ціни не вказані. Учитель пропонує дітям по набору продуктів визначити, де який розташований відділ, і покласти відповідні таблички з назвою відділів на столи.

Далі вчитель запитує, які страви подають на сніданок, і пропонує школярам зробити покупки в магазині у відповідності з конкретним меню. П'ятикласники діляться на бригади так, як вони зазвичай це роблять, виконуючи практичні роботи, кожна бригада сідає за окремий стіл.

На дошці вчитель вивішує меню для кожної бригади. Члени бригади його читають, обговорюють, які продукти потрібно купити, щоб приготувати зазначені страви. Наприклад, пропонуються: 1-е меню 2-е меню

1. Каша рисова, Яєчня.

2. Какао. 2. Молоко.

3. Бутерброд з ковбасою. 3. Бутерброд з сиром.

Аналогічним чином складаються меню для решти бригад. Перед здійсненням покупок вчитель ще раз нагадує учням,

що потрібно добре подумати, які продукти купувати, тобто спонукає їх проаналізувати меню і спланувати свої подальші дії. Потім представники бригад підходять до столів і набирають у сумку продукти. Учитель запитує того чи іншого учня ціну на ті продукти, які він бере, допомагає знайти в разі потреби ціну на упаковці, звертається за допомогою до класу. Потім члени бригади дивляться, що приніс їх товариш, схвалюють його або знову посилають в магазин,

Наприкінці гри бригади разом з учителем оцінюють правильність покупки. Члени бригади повинні пояснити, чому були куплені ті йди інші продукти.

4. Підведення підсумків. Учитель оцінює активність і знання учнів, відзначає бригаду, яка успішніше проявила себе при грі в магазин,

6 клас. Тема; "Поведейне в кінотеатрі, театрі, клубі (2:00)."

Завдання:

формувати в учнів знання про правила поведінки у видовищних культурно-просвітницьких установах; закріплювати-правила поведінки на вулиці, в транспорті, вміння дотримуватися цих правил, правильно оцінювати ситуацію.

Хід заняття





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 938 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...