Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Моделювання реальних ситуацій



В даному випадку розглядається ряд ситуацій, пов'язаних загальною темою "Поїздка в театр". Розігруються ситуації, що дозволяють закріпити правила поведінки в транснарті, різних приміщеннях театру.

1) "Посадка в автобус." Сідають двоє хлопчиків і дві дівчинки Один пропускає дівчинку вперед, потім сідає сам. Другий хлопчик сідає сам, а потім дівчинка.

2). Поїздка в автобусі. "В автобус садять кілька хлопців, беруть Квитки, сідають на вільні місця. Водій оголошує наступну зупинку. Входить жінка з дитиною (дівчинка з лялькою на руках). Хлопчик встає і поступається їй місце. На наступній зупинці входить інвалід з паличкою в руках, йому поступаються місцем. Потім входить бабуся. Дівчинка запитує, чи не хоче вона сісти, але дівчинка пропонує почекати до наступної зупинки, коли вона вийде і звільнить місце. Інший пасажир поступається бабусі місцем. Водій оголошує потрібну зупинку, діти починають виходити. Сходить хлопчик, подає дівчинці руку. Другий хлопчик пропускає свою попутницю вперед. Один з пасажирів допомагає зійти бабусі, інший-жінці з дитиною.

Цю ситуацію потрібно розібрати у частинах, повторюючи та проговорюючи дії. В іншому випадку глядачі можуть не пригадати все, що вони бачили.

3). "В театрі."

А) "У гардеробі." Стіл - прилавок гардероба. За ним стоїть учень-гардеробник, Він приймає пальто і шапки, і видає номерки. Два учні подають свій одяг правильно, беруть номерки, дякують. Підходять ще двоє. Один кажуть: "Навіщо йому допомагати, нехай тягає сам, знаєш, які мускули будуть, п Один допомагає гардеробщику взяти пальто, другий допомагає тільки після зауваження гардеробника.

Б) "У глядацькому залі." Учитель пояснює, що пролунав перший дзвінок. Входить Зіна. Учитель пропонує подивитися, як та буде сідати. Зіна робить все правильна Учитель каже, що дзвенить вже третій дзвінок, а Васі все немає. Забагато Вася, починає пролазити на своє місце спиною до сидячих, наступає на йоги, що не вибачається. Сівши, починає крутитися і махати знайомим.

В) "У театральному буфеті." Учитель пояснює, що першу дію закінчено - антракт, деякі глядачі йдуть в буфет. Пропонує подивитися, як вони поводяться в буфеті. Кілька хлопців стають у чергу, підходять до буфету {стіл учителя), ввічливо просять сік, цукерки, і т. Д. Учитель повідомляє, що дзвенить дзвінок на другу дію. Вбігає дівчинка і намагається пройти без черги, її ввічливо просять стати в чергу. Учитель повідомляє, що звучить другий дзвінок на другу дію. Декілька учнів йдуть з черги. Двоє залишаються. Третій дзвінок - хлопці залишаються.

Проводиться розбір кожної ситуації. Учитель пропонує показати, як потрібно здавати пальто, як правильно сідати на своє місце. Правило про те, що з буфету потрібно йти вчасно, з учнями заздалегідь не розбирається, їм слід самим зробити висновок на підставі відомих їм правил.

Потім учням пропонується кілька питань:

· як попросити у сусіда бінокль;

· що робити, якщо під час дії впав номерок;

· якщо у тебе немає програми, як її попросити у сусіда,

· чи можна йти із зали, якщо спектакль ще не закінчився;

· чи треба дотримуватися правила в кінотеатрі, клубі?





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 751 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...