Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні напрями інноваційної діяльності підприємства



Інноваційна стратегія представляє собою складну систему інноваційного розвитку і сукупності заходів щодо їх досягнення. Основними з таких заходів є:

- аналіз існуючих і розробка новітніх напрямків інноваційного розвитку, виходячи з сучасної динаміки науково-технічного розвитку підприємств певного виду економічної діяльності, сімісних економічних сфер, держави в цілому;

- аналіз фонду винаходів і результатів науково-дослідних робіт, що є в наявності. В даному випадку діє принцип: майбутні інновації – існуючі винаходи;

- вибір найбільш ефективних винаходів;

- оцінка ринку нововведень;

- оцінка капіталоємності інновацій, необхідних для реалізації інноваційної стратегії;

- планування потреби в інвестиціях, що здійснюється виходячи з генеральної мети діяльності підприємства, його першочергових завдань стратегічного розвитку; життєвого циклу тощо.

- фінансування інноваційних розробок;

- впровадження інновацій у виробничий процес.

Як бачимо певні напрямки інноваційної стратегії є одночасно і напрямками інвестиційної стратегії підприємства, що свідчить про те, що дані стратегії доповнюють одна іншу у вирішенні ключового питання економічного розвитку – питання обмеженості ресурсів.

Стратегія інноваційного розвитку, ступінь забезпеченості підприємства тими чи іншими ресурсами відіграють провідну роль у підвищенні інноваційної активності підприємств.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 405 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...