Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Реферат. Курсова робота містить: стор



Курсова робота містить: стор., мал.,табл.

Мета роботи:

У першому завданні необхідно розрахувати сталевий режим електричної мережі методом Гауса та Гауса-Зейделя у формі балансу струмів і методом Н`ютона у формі балансу потужностей.

В другій частині завдання для заданої структурної схеми надійності необхідно визначити показники надійності системи на виході. Для цього застосовується метод мінімальних перетинів.

В третій частині необхідно визначити максимально активну потужність підстанції при наявностікореляційної залежності між потужностями ділянок.

Метод дослідження:

· Напругу у вузлах треба визначити трьома способами, тобто лінеаризовати систему рівнянь на кожному кроці ітераціонного процесу (зовнішня ітерація) і використовувати для рішення лінеаризованних рівнянь алгоритм Гауса-Зейделя, а систему трансцендентних рівнянь вузлових напруг у формі балансу потужностей вирішити методом Н`ютона.

· Розрахунок показників надійності складної системи методом мінімальних перетинів.

· Знаходження максимальної потужності трансформатора при наявності імовірній залежності.

Ключові слова: схема, граф, зовнішня ітерація, небаланс, структура, потужність, балансуючий вузел, надійність, імовірність.

 
 


Вступ

Дисципліна «Математичні задачі енергетики» є проміжною між курсами загальної і прикладної математики та теоретичних основ електротехніки з однієї сторони й дисциплінами спеціалізації з іншої.

Мета вивчення дисципліни – зв`язати зазначені загальнотеоретичні дисципліни із практичними їхніми застосуваннями у роботі фахівця й одержати конкретний математичний апарат для дослідження систем електропостачання. Зміст дисципліни орієнтований на найбільш характерні задачі аналізу систем електропостачання: розрахунки усталених режимів, кількісну оцінку надійності енергетичних об`єктів і систем, прогнозування попиту потужності й енергії у системі та окремих споживачах, розрахунок електричних навантажень. Розглядаються методи й алгоритми, велика частина з яких реалізується у вигляді програм для комп`ютерів.

Вивчення даної дисципліни вимагає відповідної підготовки студентів із математики і теоретичних основ електротехніки. З математики особливо важливі розділи матричної алгебри, алгебри комплексних чисел, методів розв`язання систем алгебраїчних рівнянь, основ теорії ймовірностей і математичної статистики. З курсу теоретичних основ електротехніки в першу чергу необхідні знання по основах теорії кіл.

У курсовій роботі розв`язуються задачі з основних розділів дисципліни:

- математичні основи методів аналізу усталених режимів електроенергетичний систем (завдання 1);

- кількісна оцінка надійності складних структур (завдання 2);

- розрахунки характеристик режиму з використанням моделі систем випадкових величин (завдання 3).

Зміст зазначених завдань орієнтовано на обчислення за допомогою найпростіших розрахункових засобів і тільки в окремих випадках потрібно застосування комп`ютера.

 
 





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 184 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...