Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Канали особистої комунікації



Канали комунікації – це шлях, яким доноситься повідомлення від відправника до отримувача. Комунікаційні канали бувають особисті та неособисті. До перших відноситься пошта, телефон, Інтернет, зустріч з клієнтом тощо.

У каналах особистої комунікації беруть участь особи, які безпосередньо спілкуються один з одним. Ці канали мають переваги завдяки можливостям откоректувати звернення в залежності від особливостей текучого моменту, конкретної аудиторії, в цих каналах легко встановити зворотний зв´язок. Канали особистої інформації діляться на:

- інтерактивні канали особистої комунікації з потенційними споживачами через телефон, Інтернет;

- поштовий зв'язок із клієнтами (директ-мейл);

- роз´ясувально-пропагандистські, в яких торгові представники організації спілкуються з покупцями на виставках, ярмарках, презентаціях, конференціях, відвідують їх офіси, помешкання;

- експертно-оціночні канали представляють зовнішньо незалежні особи або організації, які спроможні впливати на покупця (адвокати, лікарі, консультанти, радники та ін.);

- суспільно-побутові (канали поголосків і чуток) – “word-of-mouth influence” – обмін думками про товар між цільовими покупцями та їх сусідами, друзями, членами сім´ї та колегами по роботі або навчанню.

Компанії намагаються вплинути на канали особистого спілкування, направити їх у потрібному для себе напрямку.

Особисті канали маркетингових комунікацій – це звернення двох або більше людей з метою ознайомлення, обслуговування і/або просування продукту (ідеї).

До каналів особистої маркетингової комунікації відносять адвокат-канали, експертні канали, суспільні канали.

Адвокат-канали складаються з торгових представників компанії, що зв’язується з представниками цільової аудиторії.

Експертні канали складаються з незалежних експертів, що роблять заяви для представників цільової аудиторії.

Суспільні канали – це сусіди, родичі і колеги, що розмовляють із представниками цільової аудиторії. До таких каналів ставляться з найбільшою довірою.





Дата публикования: 2015-01-25; Прочитано: 2567 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...