Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Г) Лікування у фазі регенерації



У фазі регенерації, коли рана очистилася від нежиттєздатних тка­ней і стихло запалення, приступають до наступного етапу лікування, ос­новными завданнями якого є придушення інфекції і стимуля­ция репаративных процесів.

У другій фазі загоєння провідну роль грає процес образова­ния грануляційної тканини. Не дивлячись на те що вона несе і захисну функцію, повністю унеможливити повторного запалення не можна. У цьому періоді за відсутності ускладнень ексудація різко скорочується і необхідність в гігроскопічній пов'язці, вживанні гіпертонічних розчинів і дренуванні відпадає. Грануляція дуже ніжна і ранима, тому стає необхідним вживання пре­паратов на мазевой основі, що перешкоджає механічною травматизации. До складу мазей, емульсій і лениментов вводять також антибіотики (синтомициновая, тетрациклінова, гентамициновая мазі і ін.), сти­мулирующие речовини (5% і 10% метилурациловая мазь, «Солкосеріл», «Актовегин»).

Широко застосовуються багатокомпонентні мазі. Вони містять про­тивовоспалительные, стимулюючі регенерацію і поліпшуючі ре­гиональное кровообіг речовини, антибіотики. До них відносяться «Льовометоксид», «оксизон», «Оксициклозоль», бальзамний лини­мент по А. Ст Вишнєвському.

Для прискорення загоєння ран використовується методика накладення вторинних швів (ранніх і пізніх), а також стягання країв рани лей­копластырем.





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 381 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...