Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розтин рани необхідний для повної під контролем ока ревізії зони поширення раневого каналу і характеру по­вреждения



Посічення країв, стінок і дна рани виробляється для видалення некротизованих тканин, ино­родных тіл, а також всієї раневої поверхні, інфікованої при пораненні. Після виконання цього етапу рана стає реза­ной і стерильною. Подальші маніпуляції слід проводити лише після зміни інструментів і обробки або зміни рукавичок.

Зазвичай рекомендується сікти краї, стінки і дно рани єдиним блоком приблизно на 0,5-2,0 см (мал. 4.3). При цьому необхідно учиты­вать локалізацію рани, її глибину і вигляд пошкоджених тканин. При забруднених, розтрощених ранах, ранах на нижніх кінцівках ис­сечение має бути достатнє широким. При ранах на обличчі удаля­ются лише некротизовані тканини, а при різаній рані посічення країв і зовсім не виробляється. Не можна сікти життєздатні стен­ки і дно рани, якщо вони представлені тканинами внутрішніх органів (мозок, серце, кишечник і ін.).

Після посічення здійснюється ретельний гемостаз для профи­лактики гематоми і можливих інфекційних ускладнень.

Відновний етап (шов нервів, сухожиль, судин, соедине­ние кісток і ін.) бажано виконувати відразу при ПХО, якщо це позво­ляет кваліфікація хірурга. Якщо немає — можна в подальшому выпол­нить повторну операцію з відстроченим швом сухожилля або нерва, виробити відстрочений остеосинтез. Відновні заходи в повному об'ємі не слід виконувати при ПХО у військовий час.





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 399 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...