Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Млинці скороспілі на соді



Борошно 560 (3,5 склянки), кефір або кисле молоко 750 (3 склянки), яйця 2-3 шт., Цукор-пісок 25 (1 столова ложка), сіль і сода по '/ 2 чайної ложки.

Яйця, сіль, цукор перемішують з кефіром або кислим молоком, всипають борошно, змішаними з содою, і замішують тісто.

Якщо тісто готують на воді, то перед самою випічкою млинців в нього додають розведену, дрібно товчену лимонну кислоту і все добре перемішують.

Можна пекти млинці з різними приправами, наприклад, з цибулею ріпчастою, нарізаним кільцями або півкільцями і обсмаженим до золотистого кольору, або з зеленою цибулею, дрібно нашаткувати і злегка обсмаженою, з фаршем з риби, дрібно рубаним яйцем, овочами та ін

У цьому випадку на розігріту сковороду, змащену жиром, кладуть готову приправу, заливають тестом і смажать млинці, як завжди.

Тісто для оладок

Оладки

Борошно 481, яйця 23, молоко або вода 481, цукор 17, сіль 9, дріжджі 14. Вихід 800.

Тісто готують дріжджове безопарним способом, більш густе, ніж для млинців, оладки повинні зберігати свою форму.

Всі продукти за рецептурою, крім борошна, розчиняють в молоці або воді, а потім додають борошно і замішують тісто. Тісто залишають у теплому місці на 1,5-2 ч для бродіння.

Піднявше вибродівше тісто не можна трясти, перемішувати, охолоджувати, залишати в ньому ложку. Ложку, якій беруть тісто для випічки, спочатку опускають в жир, а потім обережно беруть нею тісто з краю посуду і виливають його на нагріту змащену жиром сковороду, коли одна сторона оладок обсмажиться, їх перевертають і обсмажують іншу сторону.

До оладок окремо подають сметану, мед або варення.





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 323 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...