Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відцентрові форсунки



Форсункою називається спеціальна насадка, яка забезпечує такий витік рідини, при якому струмина при виході в простір розпадається на маленькі краплі.

Розпад на краплі здійснюється завдяки відцентровій силі. Потоку рідини спочатку задається закручення (патрубок входу рідини віднесений від осьової лінії на відстань (рис. 7.28), а потім завдяки звуженню сопла форсунки зростає кутова швидкість.

 
 


Рис. 7.28. Форма течії відцентровій форсунки

Звуженість потоку збільшує колову складову швидкості і тому збільшуються відцентрові сили, які притискують потік до стінки, завдяки цьому утворюється тонка плівка рідини, яка при виході з форсунки розпадається на маленькі краплі.

Коефіцієнт звуження струмини на виході з форсунки дорівнює:

,

де – відповідно радіус розрізу повітряного вихору і вихідного отвору форсунки.

Коефіцієнт витрат і звуження можливо розрахувати таким чином:

де – для ідеальної рідини.

На рис. 7.29 показаний характер зміни і у залежності від А.

Рис. 7.29. Залежність коефіцієнтів витрат і звуження від коефіцієнта А

Зростання А означає зростання закрутки потоку. Для в’язкої рідини

,

де – коефіцієнт тертя у форсунці.

Зростання в’язкості рідини зменшує момент кількості руху при виході з форсунки, тому колова складова швидкості у вихідному розрізі зменшується, а витрати в’язкої рідини зростають у порівнянні з ідеальною рідиною.





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 248 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...