Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Положення тіла, його частин та рухи ними



Пружинний рух руками – виконується з вихідного положення руки в сторони. Гімнастка з силою, ніби стискуючи пружину, згинає руки і з напругою їх розгинає.

Цілісний пружинний рух – одночасне згинання в усіх суглобах ніг, рук та тулубу до положення присіду з наступним розгинанням; Виконується упруго

та повільно.

Хвиля” – послідовне хвильоподібне згинання і розгинання, яке виконується у суглобах ніг, тулуба та рук. Вершок „хвилі” при цьому послідовно переходить від одного суглобу до іншого. Характеризується м’якістю, текучістю і непереривністю руху. Розрізняють:

„Хвиля руками” – звичайно виконується із вихідного положення руки в сторони згинанням рук з невеликою амплітудою (з’єднуючи лопатки) з наступним їх розгинанням. Інші вихідні положення вказувати додатково.

Хвиля” сидячи на п’ятках – з вихідного положення сід на п’ятках, руки ззаду, починається „хвиля” з прогинання в попереку, плечі відстають. Потім виконується згинання до торкання головою колін і рух у зворотній послідовності до вихідного положення. Всі рухи потрібно виконувати разом.

„Хвиля” (вперед) – починається згинанням ніг і закінчується рухом голови вперед, тобто у передньо-задньому напрямі. (рис. 166).

Рис. 166

Хвиля” бокова – виконується у лицьовій площині вправо або вліво. Називають: „хвиля” вліво, „хвиля” вправо.

„Хвиля” донизу – виконується у зворотній послідовності, починається у шийній та грудній частинах тіла і закінчується рухом у суглобах ніг.

Відкрите положення тіла – тіло прогнуте у грудній частині, руки в сторони, голова нахилена назад.

Закрите положення тіла – тіло зігнуте у грудній частині, руки вперед, голова опущена.

Змах цілісний рух усього тіла або окремих його частин (рук, ніг), виконане послідовно. Змах характеризується швидким енергійним початком, (поштовхом) в наслідок чого продовжується рух у других ланках тіла. Він відрізняється стрімливістю руху (рис. 167).

Рис. 167

Дуговий змах рух виконується по дузі.

Коловий змах – рух виконується по колу.

Пересування на колінах – пересування, при якому опора виконується усією гомілкою виставленої вперед ноги.

При виконанні вправ художньої гімнастики важливе значення має характер руху тобто особливості його виконання. Одні рухи виконуються плавно, м’яко, хвильоподібно або з закругленими руками, другі різко, відривисто, з акцентом, згідно з особливостями виконавця і характером музичного супроводу.

При виконанні вправ з різними предметами (обручем, скакалкою, булавами, м’ячем,стрічкою і т п) у більшій мірі використовують терміни, які описані вище у відповідних розділах.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 750 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...