Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стрибки



В залежності від амплітуди руху і положення тіла у повітрі при в зльоті розрізняють наступні стрибки:

Прямий стрибок – стрибок вгору поштовхом обома ногами з прямим тулубом. Виконується різко з максимальною висотою зльоту. Характеризується вертикальним положенням тіла у польоті.

Стрибок прогнувшись – виконується так само, але з прогинанням тіла у польоті, голова нахилена назад, руки змахом підіймаються вгору, збільшуючи прогинання тіла (рис. 162, а), можна виконувати з прогинанням вбік.

Скачок – стрибок вгору поштовхом однієї ноги і згинанням другої вперед з одночасним змахом однойменної поштовховій нозі рукою вперед, різнойменній – назад. Виконується з різними рухами руками (рис. 162, б).

Стрибок зігнувшись – виконується поштовхом обома ногами. У фазі польоту прямі ноги підіймаються вперед, а тулуб нахиляється до них, руки вперед до носків (рис. 162, в). Може виконуватись з розведеними ногами, тоді його називають „стрибок зігнувшись ноги нарізно”.

Стрибок кроком – стрибок з однієї ноги на другу з прямими ногами у фазі польоту. Однойменна поштовховій нозі рука підіймається вперед-вгору, друга – в бік (рис. 162, г). Друге положення ніг вказувати додатково. При виконанні в бік вказувати: стрибок кроком вліво (вправо).

Стрибок змахом – виконується махом однією з приземленням на дві.

а б в г

Рис. 162

Стрибок випадом – так само, як і стрибок кроком, але згинаючи ногу, яка знаходиться спереду (рис. 163, а).

Підбивний стрибок – відрізняється від попереднього коротким згинанням махової ноги в коліні до торкання другої. Однойменна поштовховій нозі рука підіймається вперед-вгору, друга – назад (рис.163, б).

Відкритий стрибок – виконується прогинанням поштовхом однієї ноги (ногами) вільним махом другої назад і змахом руками в сторони. Може бути виконаний по-різному: м’яко, легко, різко. У цих випадках до основного терміну добавляти значиме слово (рис. 163, в).

Закритий стрибок – стрибок вгору з одночасним згинанням одної ноги вперед. У польоті тіло зігнуте, голова опущена на груди (рис. 163, г)

Стрибок з подвійною зміною. У польоті положення кожної ноги змінюється два рази.

а б в г

Рис. 163

Стрибок змахомзі зміною ніг у повітрі – виконується з однієї ноги на другу з послідовним змахом спочатку вільною, а потім поштовховою ногою. Одночасно з поштовхом виконується змах руками.

Перекидний стрибок – виконується з однієї ноги на другу послідовним змахом ногами з поворотом в сторону поштовхової ноги на 180º (рис. 164, а)

Стрибок кільцем – виконується поштовхом обох ніг з максимальним прогинанням тіла і згинанням ніг до торкання голови, руки вгору (рис. 164, б). При виконанні стрибка однією ногою вказувати ногу, яка згинається назад. Наприклад: стрибок кільцем лівою.

Стрибок на півкільцем – подібний попередньому, але виконується з меншою амплітудою згинання ніг і прогинання. Може виконуватись після підбивного, перекидного та інших стрибків (рис. 164, в).

Стрибок шпагатом – виконується поштовхом двох ніг і змахом руками вгору з максимальним розведенням ніг в сторони (до горизонтального положення) в польоті.

Стрибок шпагатом лівою (правою) – теж, що і в попередньому, але з розведенням ніг уперед і назад. Вказувати, яка нога знаходиться спереду. Може виконуватися з кроку, з розбігу (рис. 164, г).

а б в г Рис. 164

Стрибок в групуванні – стрибок вгору, згинаючись і згинаючи ноги.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1060 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...