Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Переворот



Переворот обертальний рух тіла з повним переворотом і проміжною опорою руками або головою (або і тим і тим одночасно), з однією або двома фазами польоту. За способом виконання та напрямком польоту розрізняють:

Переворот вперед виконується з темпового підскоку, з кроку і розбігу махом однієї ноги і поштовхом другої. При виконанні з місця потрібно вказувати додатково (рис. 120, а).

Переворот з голови – виконується з упору присівши поштовхом обох ніг з допоміжною опорою руками і головою. Слово "вперед" опускається. При виконанні без опори руками вказувати (рис. 120, б).

а б

Рис. 120

Переворот з однієї руки – виконується з розбігу або з місця. У другому випадку вказувати - з місця. При необхідності називати опорну руку. Наприклад: переворот з лівої руки (рис. 121, а).

Переворот на одну ногу - виконується з широко розведеними ногами – одною вперед, другою назад, з приземленням на махову ногу прогнувшись (рис. 121, б).

а б

Рис. 121

Переворот з стрибка – виконується поштовхом обох ніг стрибком на руки з наступним відштовхуванням руками і розгинанням у тазостегнових суглобах (рис. 122, а). Можна виконувати і прогнувшись, про що вказувати додатково.

Переворот з передпліччів – виконується поштовхом обох ніг з опорою передпліччями і розгинанням у тазостегнових суглобах (рис. 122, б)

а б

Рис. 122

Переворот з поворотом (рондат) – виконується з темпового підскоку і з розбігу опорою різнойменною рукою і поштовхом ногою з поворотом в стійці кругом і приземленням на напружені ноги, руки вгору (рис. 123, а).

Переворот назад («фляк») виконується стрибком з двох ніг вгору назад з двома фазами польоту: прогинаючись у першій частині до опори руками, та згинаючись у другій – курбет. Фляк виконується: з напівприсіду, з курбету, з перевороту боком, рондата, перекиду назад (рис. 123, б).

а б

Рис. 123

Переворот вправо (вліво) («колесо» ) – виконується з послідовною і рівномірною опорою обома руками через стійку на руках, ноги нарізно (рис. 124). Якщо він виконується на одну руку, то обов’язково потрібно вказувати.

Рис. 124

" Колесо" назад – виконується в зворотній послідовності (рис. 125).

Рис. 125

Переворот колесом – переворот колесом назад. При виконанні з стрибка (вперед) потрібно доповнювати - зі стрибка. Слово «вперед»опускати.

Перекидка – різновидність переворотів, при яких відсутня фаза польоту. Перекидка виконується повільніше, ніж перевороти. Розпізнають:

Перекидка рух який виконується махом одної і поштовхом другої через стійку на руках в міст з наступним вставанням (рис. 126, а).Інші способи виконання вказувати додатково.

Перекидка назад – виконується опусканням назад в міст і потім махом одною через стійку на руках в основну стійку, або в інші положення, що вказується додатково, наприклад: перекидка назад у рівновагу на правій (рис. 126, б).

а б

Рис. 126





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 485 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...